ÉLETRECEPTEK HETI ÖSSZEFOGLALÓ


A tavaszias idő ellenére sokan küzdenek torokfájással. Milyen módszerek segíthetnek a kellemetlen – és fájó – tünetek enyhítésében? A válaszokat megtalálod itt:

Agar-agar – Gondolom Te is tudod, mit takar az elnevezés. Ha mégsem, akkor egy kattintás ide, és más olvashatod is:

Kutatások kiderítették,hogy mi lehet a túlevés oka:

Nem a betegségek tüneteire fókuszál, hanem az okokra, amelyek a betegséget okozták. A tüneteket csak a szervezet figyelmeztetéseinek tartja – amelyek arra utalnak, hogy a szervezetben nincs valami rendben, és tenni kell a természetes harmónia visszaállításáért.

A problémák elől nem szabad menekülni – még akkor sem, ha éppen magad alatt vagy.6.HÉT


Miért fontos a fontossági sorend az életben?


Te tudod ki az a barista? Ha szereted a kávét – jó ha tudsz róla mi mindenért felelős...


Hogyan védd magad a nagy hidegben?

Idén a tél nem igazán tudja eldönteni, hogy mit akar: hol hófehér zúzmarával von be mindent, hol napokig elkeseredett szürkeségbe burkolja a tájat, hol tavaszias hőmérsékletekkel idézi a tavaszt. Persze mindez nem múlik el következmények nélkül – hiszen az egyébként egészséges szervezet is reagál az egymást kergető fronthatásokra.


Te szeretedn a halételeket? Akkor ez az EXPRESSZ-KAJA Neked szól!

ERRŐL OLVASHATTÁL AZ  5.héten
ERRŐL OLVASHATTÁL AZ  5.héten
HÉTINDÍTÓ GONDOLATOK: Próbálj meg ítélkezés nélkül élni
Gondolatok arról, miért vagyunk hajlamosak ítélkezni mások fölött...
HOGYAN GYÓGYÍTSD MAGAD FEKETE RETEKKEL?
A fekete retek igazi fegyverként szolgálhat a baktériumokkal és vírusokkal szemben. Mi mindenre jó a fekete retek? Hogyan enyhítheted vele a megfázás és influenza kellemetlen tüneteit? Átfogó cikk azoknak, akik szeretnének természetes alapanyagokat is segítségül hívni betegségük legyőzésének támogatására.
Először figyelték meg tudósok, hogy a túl sok zsír a májból a hasnyálmirigybe terjedve 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához vezet.
Ismered a leggyakoribb téli betegségeket? Remélem, hogy nem... Bár a napfényhiány, a hideg levegő, a páratartalom változásai negatív hatással lehetnek az egészségünkre... Hogy konkrétan mire gondolok-elolvashatod a cikkben.


ERRŐL OLVASHATTÁL A 4.HÉTEN:
(a bejegyzések a linkre kattintva olvashatóak)

MIÉRT EGYÜNK TÉLEN ZÖLDSÉGET,GYÜMÖLCSÖT?
Alig vártad, hogy hazaérj, és végre maximumra tekerhesd a fűtést: minden porcikád átfagyott a kinti hideg szürkeségben. Legszívesebben beburkolóznál egy vastag takaróba, de tudod – erre most még nincs időd, ezer teendő vár még rád. De mielőtt átprogramozod magad az otthoni üzemmódra, fel kell töltened magad energiával. 
Percekig állsz a konyhában, mert nem tudod, mit kellene uzsonnáznod... Mert valamit kellene... 
Talán édességet, vagy valami sós ropogtatnivalót? 
Ja! Még több üres kalóriát, amiben semmi élettanilag hasznos összetevő sincs...
Tetszik vagy sem – télen talán még fokozottabban oda kellene figyelnünk a változatos étkezésre – hiszen a vitamin-, és ásványi anyag - hiány előbb vagy utóbb betegségek formájában jelentkezni fog. Betegnek lenni pedig nem jó buli...

TUDOD MI A KÍNAI ÉTTEREM SZINDRÓMA?
Az a bizonyos E-621, ami szinte minden boltban kapható húskészítményben, fűszerkeverékben, ételízesítőben, zaklis levesben, porban, mártás-alapban, konzervben ( kivéve természetesen azokat, amelyekbe direkt nem teszik bele ), burgonyaszirmokban benne van. Ízfokozó anyag, amelynek hatására minden sokkal finomabb, ízletesebb lesz, növeli az étvágyat.

 EGÉSZSÉGHÍREK
A fehérjék daganatos elváltozások kialakulásában betöltött szerepét is vizsgálják a pécsi és a debreceni egyetem munkacsoportjai egy több mint egymilliárd forintos uniós támogatású kutatás keretében - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) csütörtökön az MTI-vel.

HÉTINDÍTÓ GONDOLATOK: TERVEZD ÚJRA
Mi szeretnél lenni? – kérdezték régen, és Te szabadjára engedted a képzelőerődet. 
Nem volt akadály, nem volt kételkedés, nem volt bizonytalanság. 
Kimondtad, és hittél benne.
Aztán felnőttél – és ma már csak a humorérzéked az, ami visszatart attól, hogy elkeseredj, azért ami lettél. 
Ne szomorkodj emiatt, hisz sokakkal előfordul, hogy más utakon jár, más mérföldköveket hagy maga mögött, és más célokat valósít meg, mint amiről álmodott.  
ERRŐL OLVASHATTÁL A 3.HÉTEN:

HÉTINDÍTÓ GONDOLATOK

Fájni fog. 
Igen. 
Fájni. 
Mert az élet ilyen: a fájdalom elkerülhetetlen, előbb vagy utóbb, de utolér. Megpróbálhatsz kitérni előle, megpróbálhatod más utakon járva elkerülni, vagy elhalasztani az időpontot, amikor rád veti magát. 
De ne félj tőle, mert a fájdalom hasznos - jó tanítómesterként bánik veled, mert megengedi.........
Nemzetközi téren is látható a gyermekétkeztetésben bevezetett intézkedések pozitív hatása, Magyarország jó példa arra, hogy érdemes radikálisat lépni, mert sokat lehet tenni a következő generáció egészségéért.
    Rétvári Bence A minőség választása a közétkeztetésben című konferencián hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a gyerekek már az iskolában hozzászokjanak az egészséges ételekhez. 

A kórházi fertőzések megelőzése érdekében a legionella baktérium terjedését megakadályozó vízszűrő berendezéseket helyeztek üzembe az állami fenntartású kórházakban.


Az iskolai menzák megreformálása kiváló kezdeményezés volt: hiszen hivatalosan is gondoskodnak arról, hogy a tanulók valóban csak egészséges és tápláló ételeket egyenek – só, és cukor-szegény változatban. Az már más kérdés, hogy az egyébként is válogatós gyerkőcök folyton-folyvást hoppon maradnak: és bizony az éhségtől kopogó szemekkel esnek be esténként az ajtón rávetve magukat mindenre, ami ehető, és mellesleg, ha nem vigyázunk – egészségtelen. Mert a mi felelősségünk: mi az, ami az éhes pocakokba kerül: cukros, zsíros, sós ételek, vagy…
Vagy?
Segítség! Válogat a gyerek – mit készítsek neki, amit szeret, és mégis egészséges? – teszed fel most a kérdést, és máris kapod a válaszokat.


Túl vagy már az ünnepek alatti édesség-kómán? 
Végre valami édesre vágysz? 
Ja, és nem szeretnél hosszasan bíbelődni az elkészítésével? 
Akkor ez az EXPRESSZ SÜTEMÉNY Neked szól! 
Készítsd el - és élvezd az ízeket!
Te tudod mi az aszpik? Igen? Biztos? – ha nem akkor olvasd el ezt a cikket!
https://eletrecept.blogspot.com/2020/01/gasztro-lexikon-te-tudod-mi-az-aszpik.html