EXPRESSZ KAJÁK

Nincs elég időd főzni? 
De eleged van a bolti "műkajákból" is?
Akkor itt a megoldás: 
EXPRESSZ KAJÁK 
az Életreceptek-től.
Heti rendszerességgel jelentkező finom receptekkel - a régebbieket pedig megtalálod ezen az aloldalon.
Fakanalat a kezekbe!
Válogass, próbálgass , főzz - és élvezd az otthoni koszt minden előnyét!



FŰSZERES LENCSEPÁSTÉTOM

Hozzávalók: 30 dkg lencse beáztatva, 1 nagy fej vöröshagyma,olivaolaj, 1 babérlevél, 1 db szegfűszeg, 5 gerezd fokhagyma, citromhéj, rozmaring, majoránna, kakukkfű

A lencsét annyi vízben, ami ellepi, megfőzzük. Egy serpenyőben kevés olivaolajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, a néhány gerezd zúzott fokhagymával együtt.  Ha megpirult, citromhéjat reszelünk hozzá, rozmaringot, majoránnát, kevés kakukkfüvet adunk hozzá és továbbpirítjuk. Végül a főtt lencsét, és a lepirított fűszeres hagymát turmixban összedolgozzuk - kenyérre kenve, nagyon finom.
---------------------------------------------------------------------------------------------


GYORS VAGDALT
Hozzávalók:1kg darált sertéshús,  3 db zsemle, 3 tojás, 30 dkg gomba, 2 nagy fej vöröshagyma, só, bors, őrölt pirospaprika, 1 evőkanál mustár, olaj, tej

Kevés olajon a felaprított hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, összepároljuk. A zsemlét tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A darált húst eldolgozzuk a zsemlével, tojással, gombával, a mustárral. Egy őzgerincformát kivajazunk, vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, és a húspépet beletöltjük. Előmelegített sütőben sütjük.
---------------------------------------------------------------------------------------------

FINOM TOKÁNY

Hozzávalók:1 kg sertéscomb felcsíkozva, 2 nagy fej vöröshagyma felaprítva, 4 evőkanál olaj, 2 kis doboz tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 pohár fehér bor , só, bors, majoránna

A felcsíkozott húst a hagymával együtt forró olajban zsírjára pirítjuk. sózzuk, fűszerezzük. Majd meghintjük a liszttel, vizet öntünk alá és addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ekkor1-2 dl fehér bort öntünk rá, ezzel is rövid ideig pároljuk, majd tejföllel behabarjuk. Galuskával  vagy rizzsel tálaljuk.
---------------------------------------------------------------------------------------------

TÖLTÖTT PULYKAMELL

Hozzávalók: 1 kg pulykamell, só, fehér bors, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 zsemle, tej,4 főtt tojás, 2 nyers tojás, friss petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, só, bors, olaj, rizs, csemegekukorica-konzerv.

A pulykamellet középen felvágunk és kinyitjuk, mint egy könyvet. Vastagra klopfoljuk, sóval, és fehér borssal mindkét oldalon megfűszerezzük. A töltelékhez:a vöröshagymát felkockázunk, majd kevés olajon megfonnyasztjuk.1 zsemlét tejbe áztatunk, de a tejet nem öntjük le róla,4 főtt tojást apróra kockázunk. Az egészet összekeverjük és adunk még hozzá 2 nyers tojást, lehetőleg friss petrezselyemzöldet aprítva, kevés zsemlemorzsát (hogy ne legyen nagyon lágy), borsot, sót. A tölteléket a hús közepén elosztjuk, majd összehajtjuk és hústűvel rögzítjük a szélét. Egy tepsibe olajat és vizet öntünk. Belehelyezzük a töltött húst és lefedjük alufóliával. Világos barnára sütjük. Kukoricás rizzsel tálaljuk.
---------------------------------------------------------------------------------------------



------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BROKKOLIS VIRSLI EGYTÁL

Hozzávalók:50 dkg brokkoli, 50 dkg baromfi virsli, 1 dl ketchup, 20 dkg reszelt sajt, só

A brokkolit és a virslit külön-külön sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A virsliket tűzálló tálba fektetjük, a brokkolit a virslire terítjük és ketchuppel meglocsoljuk. Reszelt sajttal megszórva a sütőben pirosra sütjük.
---------------------------------------------------------------------------------------------


BABOS RAGU

Hozzávalók:1 kg sertéscomb, 40 dkg gomba, 40 dkg zöldbab, 30 dkg kukorica 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg rizs, 3 dl lecsó, olivaolaj, só, petrezselyemzöld, bors

Az olajban az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd rátesszük a csíkokra vágott húst, és zsírjára pirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, felöntjük kb. 3 deci vízzel, és lefödve pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a kukoricát, a zöldbabot, a negyedekre vágott gombát, a rizst és lecsót. Jól összekeverjük és készre főzzük.


TOJÁSOS LEVES

Hozzávalók: pici étolaj, 1 evőkanál liszt, 6 db tojá, só, köménymag, pirospaprika


Olajból, lisztből jó barna rántást készítünk, pirospaprikát szórunk bele, hideg vízzel felengedjük, sózzuk. A köménymagot külön kifőzzük és a levét a leveshez szűrjük. A tojásokat - állandó keverés közben - a levesbe tesszük. Jól kiforraljuk.


ZÖLDSÉGES TEKERCS

Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 3 nagyobb sárgarépa, 3 nagyobb petrezselyemgyökér, 2 paradicsom, 1 nagyobb zöldpaprika,3 evőkanál olivaolaj, 2 db tojás, só, petrezselyemzöld, kakukkfű, Piros arany


A pulykamell szeleteket jól kiverjük, sóval, kakukkfűvel jól bedörzsöljük. A sárgarépát, a gyökeret, paradicsomot, zöldpaprikát apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a nyers tojással, finomra vágott petrezselyemmel. Megsózzuk, és a húsra kenjük. A húst összetekerjük és megtűzzük. A hústekercset olajon, pici apróra vágott vöröshagymával együtt átsütjük, megkenjük Piros Arany krémmel, és kevés vízben, fedő alatt puhára pároljuk. Sült burgonyával, vagy rizzsel körítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...