MOTIVÁLÓ


 1. Hajlamosak vagyunk a kishitűségre – arra, hogy túlzóak az álmaink… hogy nem érdemeljük meg a jobbat, a szebbet… Pedig ez nem így van – csak azt a tényt kellene elfogadnunk, hogy ha töretlenül hiszünk bennük – akkor igenis eljön az az idő, amikor minden valóra válhat…
 2. Lehet másképp… Lehet másképp? – kérdezel vissza most. Igen. Lehet. Csak a saját elhatározásod megléte, vagy hiánya az, ami előrevisz, vagy éppenséggel a mélybe taszít…
 3. Meg akarsz felelni mások elvárásainak? Akkor hol vagy TE? Mikor mondhatod azt, hogy „ÉN” , ha folyamatosan azt teszed, amit egyetlen porcikád sem kíván. Élj a saját elveid szerint!
 4. Képes vagy bármire… Akkor is, ha most éppen azt érzed lehetetlen. Hiszen honnan is tudnád, mit hoz a jövő?
 5. Ott állsz – és vársz. Vársz arra, hogy végre Neked is jó legyen. Hogy megváltozzon minden. De kérdem én: attól, hogy a világ elrohan melletted, nélküled – mivel lesz közelebb a cél, amit kitűztél magad elé? Ja! Hogy is lenne közelebb – ha nem tettél  érte a világon semmit…
 6. „ Engem nem változtat meg senki” – mondod dölyfösen, és még el is hiszed, amit mondasz. Aztán jön valaki, aki – habár megpróbál elfogadni olyannak, amilyen vagy – de mégis átalakít, átformál, újjáépít, ha akarod, ha nem hatással van rád… Ha ez nem így történne, bizony Te lennél a világ legboldogtalanabb embere.
 7. Nem ismered be, de Neked is vannak hibáid. Mint mindenki másnak. A különbség csak az, hogy Te miképp viszonyulsz hozzájuk: beletörődsz, letagadod, eltakarod,- vagy felvállalod, vezekelsz miatta, tanulsz belőlük, és tiszta lapot nyitva életed könyvében – tovább lépsz….
 8. Legyőztek. Igen. Úgy érzed vesztettél… Vesztettél? Amíg nem adod fel – addig bármi lehetséges…
 9. Hibát hibára halmoz mindenki. De ez így jó – mert csak így tanulhat a saját kárán. Ne félj hibázni – mert ha félsz, akkor megrekedsz egy olyan szinten, ahonnan nehéz lesz kimozdulni.
 10. Változtasd meg a világot! Ha elég erősen hiszel abban, amire képes vagy, akkor ez nem lesz nehéz feladat.
 11. Ne hagyd, hogy mások meggyőzzenek arról, hogy mennyire alkalmatlan vagy arra, amit szeretnél… hiszen honnan tudnák ők mi mindenre vagy képes. Csak önmaguk félelmeiből indulnak ki – lehúzva ezzel az ambícióidat.
 12. Ne add fel! Soha. Semmilyen körülmények között, mert az, ami neked csúfos megfutamodás, az másnak briliáns lehetőség.
 13. Felkészültél rá? Mármint a lehetőségre… Mert ha nem, akkor gyorsan kezdj el cselekedni – mert bármikor bekopogtathat, és nem vár sokáig.
 14. Ki kell lépned a komfortzónádból! Ki kell próbálnod új dolgokat. Haladni csak akkor tudsz, ha végre felismered: a változásokért neked is tenned kell – még akkor is, ha az már messze-messze sodor a biztonságos burkodtól, amivel ma még oltalmazod magad.
 15. Köveket gördített eléd a sors. Sokféleképpen reagálhatsz: visszafordulhatsz, megpróbálhatod hosszú-hosszú kitérőkkel kikerülni, de ha elég ügyes vagy, akár kikövezheted vele a célodhoz vezető utat is.
 16. Soha ne válaszd a könnyebbik utat. A nehezebbik végén ugyanis értékesebb a kapott jutalom.
 17. Kudarcot kudarcra halmozol. Légy bátor túlélő: lelkesen folytasd tovább, és hamarosan célba érsz.
 18. Ne légy a körülmények áldozata – teremtsd Te magad a körülményeket.
 19. Felejtsd el a borúlátást! Ha egyfolytában azt hajtogatod, hogy nem fog sikerülni – nem is fog.
 20. Életed regényét Te magad írod. Rajtad áll vagy bukik minden: a bátorságodon, az elhatározásodon, a kitartásodon, az álmaidon, céljaidon.
 21. Ne rágódj a problémákon – old meg őket minél hamarabb!
 22. Ne várj másoktól segítséget. Képes vagy egymagad is boldogulni – így soha nem függsz majd senkitől. Hidd el ez a szabadság sokszor lesz majd a segítségedre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...