Nincs elég időd főzni?
De eleged van a bolti "műkajákból" is?
Akkor itt a megoldás:
EXPRESSZ KAJÁK
az Életreceptek-től.
Heti rendszerességgel jelentkező finom receptekkel - a régebbieket pedig megtalálod ezen az aloldalon.
Fakanalat a kezekbe!
Válogass, próbálgass , főzz - és élvezd az otthoni koszt minden előnyét!
FŰSZERES LENCSEPÁSTÉTOM
Hozzávalók: 30 dkg
lencse beáztatva, 1 nagy fej vöröshagyma,olivaolaj, 1 babérlevél, 1 db
szegfűszeg, 5 gerezd fokhagyma, citromhéj, rozmaring, majoránna, kakukkfű
A
lencsét annyi vízben, ami ellepi, megfőzzük. Egy serpenyőben kevés olivaolajon az
apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, a néhány gerezd zúzott fokhagymával
együtt. Ha megpirult, citromhéjat
reszelünk hozzá, rozmaringot, majoránnát, kevés kakukkfüvet adunk hozzá és
továbbpirítjuk. Végül a főtt lencsét, és a lepirított fűszeres hagymát turmixban
összedolgozzuk - kenyérre kenve, nagyon finom.
---------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------
GYORS VAGDALT
Hozzávalók:1kg darált sertéshús,
3 db zsemle, 3 tojás, 30 dkg gomba, 2
nagy fej vöröshagyma, só, bors, őrölt pirospaprika, 1 evőkanál mustár, olaj, tej
Kevés
olajon a felaprított hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát, sóval,
borssal, pirospaprikával ízesítjük, összepároljuk. A zsemlét tejbe áztatjuk,
majd jól kinyomkodjuk. A darált húst eldolgozzuk a zsemlével, tojással,
gombával, a mustárral. Egy őzgerincformát kivajazunk, vékonyan megszórjuk
zsemlemorzsával, és a húspépet beletöltjük. Előmelegített sütőben sütjük.
---------------------------------------------------------------------------------------------
FINOM TOKÁNY
Hozzávalók:1 kg sertéscomb
felcsíkozva, 2 nagy fej vöröshagyma felaprítva, 4 evőkanál olaj, 2 kis doboz
tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 pohár fehér bor , só, bors, majoránna
A
felcsíkozott húst a hagymával együtt forró olajban zsírjára pirítjuk. sózzuk,
fűszerezzük. Majd meghintjük a liszttel, vizet öntünk alá és addig pároljuk, amíg
a hús megpuhul. Ekkor1-2 dl fehér bort öntünk rá, ezzel is rövid ideig pároljuk,
majd tejföllel behabarjuk. Galuskával vagy rizzsel tálaljuk.
---------------------------------------------------------------------------------------------
TÖLTÖTT PULYKAMELL
Hozzávalók: 1 kg
pulykamell, só, fehér bors, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 zsemle, tej,4 főtt tojás,
2 nyers tojás, friss petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, só, bors, olaj, rizs,
csemegekukorica-konzerv.
A
pulykamellet középen felvágunk és kinyitjuk, mint egy könyvet. Vastagra
klopfoljuk, sóval, és fehér borssal mindkét oldalon megfűszerezzük. A töltelékhez:a
vöröshagymát felkockázunk, majd kevés olajon megfonnyasztjuk.1 zsemlét tejbe áztatunk,
de a tejet nem öntjük le róla,4 főtt tojást apróra kockázunk. Az egészet
összekeverjük és adunk még hozzá 2 nyers tojást, lehetőleg friss petrezselyemzöldet
aprítva, kevés zsemlemorzsát (hogy ne legyen nagyon lágy), borsot, sót. A
tölteléket a hús közepén elosztjuk, majd összehajtjuk és hústűvel rögzítjük a szélét.
Egy tepsibe olajat és vizet öntünk. Belehelyezzük a töltött húst és lefedjük alufóliával.
Világos barnára sütjük. Kukoricás rizzsel tálaljuk.
---------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BROKKOLIS VIRSLI EGYTÁL
Hozzávalók:50 dkg brokkoli, 50 dkg
baromfi virsli, 1 dl ketchup, 20 dkg reszelt sajt, só
A
brokkolit és a virslit külön-külön sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A
virsliket tűzálló tálba fektetjük, a brokkolit a virslire terítjük és
ketchuppel meglocsoljuk. Reszelt sajttal megszórva a sütőben pirosra sütjük.
---------------------------------------------------------------------------------------------
BABOS RAGU
Hozzávalók:1 kg
sertéscomb, 40 dkg gomba, 40 dkg zöldbab, 30 dkg kukorica 1 nagy fej
vöröshagyma, 20 dkg rizs, 3 dl lecsó, olivaolaj, só, petrezselyemzöld, bors
Az
olajban az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd rátesszük a csíkokra
vágott húst, és zsírjára pirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, felöntjük kb. 3
deci vízzel, és lefödve pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a
kukoricát, a zöldbabot, a negyedekre vágott gombát, a rizst és lecsót. Jól
összekeverjük és készre főzzük.
TOJÁSOS LEVES
Hozzávalók: pici étolaj,
1 evőkanál liszt, 6 db tojá, só, köménymag, pirospaprika
Olajból,
lisztből jó barna rántást készítünk, pirospaprikát szórunk bele, hideg vízzel
felengedjük, sózzuk. A köménymagot külön kifőzzük és a levét a leveshez
szűrjük. A tojásokat - állandó keverés közben - a levesbe tesszük. Jól
kiforraljuk.
ZÖLDSÉGES TEKERCS
Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 3
nagyobb sárgarépa, 3 nagyobb petrezselyemgyökér, 2 paradicsom, 1 nagyobb
zöldpaprika,3 evőkanál olivaolaj, 2 db tojás, só, petrezselyemzöld, kakukkfű,
Piros arany
A
pulykamell szeleteket jól kiverjük, sóval, kakukkfűvel jól bedörzsöljük. A
sárgarépát, a gyökeret, paradicsomot, zöldpaprikát apró kockákra vágjuk.
Összekeverjük a nyers tojással, finomra vágott petrezselyemmel. Megsózzuk, és a
húsra kenjük. A húst összetekerjük és megtűzzük. A hústekercset olajon, pici
apróra vágott vöröshagymával együtt átsütjük, megkenjük Piros Arany krémmel, és
kevés vízben, fedő alatt puhára pároljuk. Sült burgonyával, vagy rizzsel körítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése