2018/10/08

ÚJ! Új! Új! KÜLÖN ÉLETRE KELT A MOTIVÁLÓ!

Kedves Életreceptek Olvasók!
A nagy érdeklődésre való tekintettel úgy döntöttem, hogy az ÉLETRECEPTEK-MOTIVÁLÓ cikkei ezentúl külön blog formájában lesznek elérhetőek a következő linken:

https://motivaloelet.blogspot.com


MOTIVÁLÓ ÉLETRECEPTEK 

- egy blog azoknak, akik hinni akarnak őnmagukban, a gondolataik teremtő erejében-

Keressetek itt is - mindenkit szeretettel -és sok-sok motiváló, inspiráló gondolattal várok !!!
-----------------------------------------------------------
SOHA NE ADD FEL!

Forrás:
https://motivaloelet.blogspot.com/2018/10/soha-ne-add-fel.html
Nézem a rezzenéstelen arcokat. Nézem a mélyen szántó ráncokat. Látom a lényeget: igen - ők már feladták –úgy ahogy emberek milliói a világban. Már nem harcolnak. Már nem mérgelődnek miatta. Már könnyük sincs, amit elsírhatnának. Nem csinálnak semmit – csak hagyják magukat sodortatni az árral. Csak azt várják, hogy teljen az idő, - reménytelenül, beletörődve sorsukba.

Valaha nekik is voltak álmaik. Valaha ők is küzdöttek a céljaikért. Aztán a sorozatos kudarc-élmény megtörte a hitüket. Úgy érezték nincs értelme, úgy érezték nem képesek rá, alkalmatlanok arra, amit szeretnének.
Ugye TE nem vagy ilyen?
Ugye te még nem fáradtál bele a küzdelembe?
Vagy már téged is elért a beletörődés langymeleg lustasága?
NE TEDD!
SOHA NE ADD FEL!
Küzdj ellene!

Hogyan?

  •     Minden reggel, amikor felébredsz – légy bármilyen fáradt, nyűgös, álmos - mosolyogva nézz körül. Örülj annak, hogy a sors egy újabb napot adott számodra arra, hogy részese lehess az életnek.
  • Minden nap tégy egy lépést a céljaid elérése érdekében. Legyen az bármilyen kis lépés is – de tedd meg – kerülj közelebb az álmaidhoz.
  • Ne hagyd, hogy visszahúzzanak. Ne hallgass azokra, akik – féltésből vagy puszta irigységből –kételkednek a terveidben. Tudasd velük: komolyan gondolod – és minden követ megmozgatsz a cél érdekében.
  • Vedd körül magad olyan emberekkel, akik hisznek benned.
  • Tiszteld önmagad azzal, hogy hiszel a képességeidben. A saját magadról kialakított rossz véleményedet felejtsd el – hiszen ha folyamatosan lebecsülöd önmagad, tényleg semmi sem fog sikerülni.
  • Jutalmazd meg magad minden sikeres lépésed után – minden jutalom azt fogja jelenteni, hogy a fejlődés útján haladsz.
  • Légy szorgalmas és fegyelmezett – soha ne odázd el az előre eltervezett feladatok elvégzését.
  • Tudd: az hogy néha falakba ütközöl, nem azt jelenti, hogy alkalmatlan vagy a feladatra, vagy nem vagy elég jó - csak azt jelzi, hogy nem vagyunk egyformák – nem tetszhet mindenkinek ugyanaz.
  • Légy bátor, és határozott – cselekedj, ne hezitálj. Próbáld meg egyszer, próbáld meg ezerszer – sokkal többet nyerhetsz vele, mintha meg sem próbálnád.
  • Ha nem szeretsz valamit csinálni – ne csináld! Nincs idegőrlőbb és stresszesebb, mint olyan munkát végezni, amit zsigerből utálsz.
  • Élj a lehetőségekkel – vagy ha nem kínálkoznak fel – teremts TE magad - magadnak, a lényeg, hogy lépj ki abból a közegből, ami szinte megbetegít.
  • Tudd, hogy az életed értékes, megismételhetetlen,és csodálatos –élvezd hát minden pillanatát.
  • Ne aggódj folyton: problémák voltak, vannak és lesznek is míg világ a világ. Te pedig elég erős vagy ahhoz, hogy megküzdj bármelyikkel.


Soha ne add fel! Mert, ha feladod – belerokkansz!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése