Október van – de szerencsére
még lehet kapni hazai termelésű paradicsomot, igaz kissé már borsosabb az áron,
mint 3 héttel ezelőtt, de még „igazi” paradicsomi ízekkel. ( Nem tudom, másnál
miként működik ez: de akkor, amikor szinte fillérekért be lehet szerezni, és
még a csapból is paradicsom folyik – nem esik olyan jól az evése, mint szezon
elején, vagy így szezon végén). Szóval: az eheti expressz-kajánk alapanyaga a
paradicsom lesz. Csapjunk is a közepébe!
Hozzávalók: 16 db paradicsom,
40 dkg sült hús apróra felkockázva (maradékból is lehet), 10 dkg liszt, 10 dkg vaj,
2 dl tej, 4 tojás, 1 nagy fej vöröshagyma, szerecsendió, őrölt bors, só.
- a vajból és a lisztből világos rántást készítünk,
- tejjel felengedve sűrűre főzzük
- fűszerezzük
- majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt vöröshagymát és az apróra vágott húst
- beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét
- a kivájt paradicsomokat megtöltjük a krémmel és kivajazott, tűzálló edényben megsütjük.
Jó
étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése