A csirkemell, és a pulykamell mellett az igazán gyorsan elkészíthető
ételek másik leggyakoribb alapanyaga a máj. Van, aki szereti, van, aki majd
megőrül érte, de van, aki idegenkedik eme állati belszerv fogyasztásától. Nos,
én a „megőrülők” népes csoportjába tartozom, és a májból készült ételek gyakori
vendégei tányérjainknak. Most egy nagyon finom, és nagyon egyszerűen
elkészíthető receptet szeretnék megosztani veletek – abban bízva, hogy Ti is
kipróbáljátok, és ezen túl gyakran elkészítetitek majd – mindenki örömére…
Hozzávalók:1 kg sertésmáj / vagy csirkemáj, 2
fej vöröshagyma , 4 tojás, teljes kiőrlésű liszt, 3 gerezd fokhagyma,
2 dl tej, olaj a sütéshez, só, őrölt bors ízlés szerint
- A tojásokat habosra felverjük
- összekeverjük a tejjel, és annyi liszttel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk
- sózzuk, borsozzuk
- belekeverjük a zúzott fokhagymát, és a reszelt vöröshagymát
- a májat leöblítjük vízzel
- ha sertésmájat használunk, akkor felszeleteljük tetszőleges nagyságú darabokra, ha csirkemájat, akkor nem kell darabolni
- a májdarabokat először a lisztbe mártjuk
- majd a palacsintatésztába forgatjuk
- végül bő, forró olajban pirosra sütjük
- burgonyapürével, és savanyúsággal tálaljuk
Jó
étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése