2015. október 27., kedd

EXPRESSZ-KAJÁK : Gyors májas vacsora


A csirkemell, és a pulykamell mellett az igazán gyorsan elkészíthető ételek másik leggyakoribb alapanyaga a máj. Van, aki szereti, van, aki majd megőrül érte, de van, aki idegenkedik eme állati belszerv fogyasztásától. Nos, én a „megőrülők” népes csoportjába tartozom, és a májból készült ételek gyakori vendégei tányérjainknak. Most egy nagyon finom, és nagyon egyszerűen elkészíthető receptet szeretnék megosztani veletek – abban bízva, hogy Ti is kipróbáljátok, és ezen túl gyakran elkészítetitek majd – mindenki örömére…

Hozzávalók:1 kg sertésmáj / vagy csirkemáj, 2 fej vöröshagyma , 4 tojás, teljes kiőrlésű liszt, 3 gerezd fokhagyma,  2 dl tej, olaj a sütéshez, só, őrölt bors ízlés szerint
  1. A tojásokat habosra felverjük
  2. összekeverjük a tejjel, és annyi liszttel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk
  3. sózzuk, borsozzuk
  4. belekeverjük a zúzott fokhagymát, és a reszelt vöröshagymát
  5. a májat leöblítjük vízzel
  6. ha sertésmájat használunk, akkor felszeleteljük tetszőleges nagyságú darabokra, ha csirkemájat, akkor nem kell darabolni
  7. a májdarabokat először a lisztbe mártjuk
  8. majd a palacsintatésztába forgatjuk
  9. végül bő, forró olajban pirosra sütjük
  10.  burgonyapürével, és savanyúsággal tálaljuk


Jó étvágyat!