Birs. Nem tudom, ki
miképp van vele, de ÉN nagyon szeretem.
Ennek ellenére méltatlanul
elhanyagoljuk ezt a fűszeres és enyhén fanyar ízű, a Kaukázus környékén,
Iránban, és Turkesztánban őshonos gyümölcsöt. Számos étel alapanyaga lehet
(leves, mártás, kompót, befőtt, stb.), de most egy gyorsan elkészíthető
finomság, egy igazi birs-csemege receptjét osztom meg most veletek.
Lássuk!
BIRSALMAFÁNK
Hozzávalók: 3 szép
birsalma, 4 db egész tojás, 3 dl kefir, 15-20 dkg finomliszt, 20 dkg porcukor,
1 teáskanál sütőpor, őrölt szegfűszeg, csipetnyi só, a tálaláshoz
birsalma
- A tojásokat habosra felverjük,
- beleszórjuk a cukrot, a sót, a szegfűszeget és a sütőport,
- majd a kefirt és a lisztet is hozzáadva, jól kikeverjük
- A megtisztított birset belereszeljük a tésztába.
- Jól összedolgozzuk,
- végül a 180 fokos forró olajba szaggatjuk, és megsütjük
- … és pár perc múlva rácsodálkozunk: hova tűnt minden a tányérokról?
Jó
étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése