2015/10/19

EXPRESSZ-KAJÁK: Birs-csemege


Birs. Nem tudom, ki miképp van vele, de ÉN nagyon szeretem. 
Ennek ellenére méltatlanul elhanyagoljuk ezt a fűszeres és enyhén fanyar ízű, a Kaukázus környékén, Iránban, és Turkesztánban őshonos gyümölcsöt. Számos étel alapanyaga lehet (leves, mártás, kompót, befőtt, stb.), de most egy gyorsan elkészíthető finomság, egy igazi birs-csemege receptjét osztom meg most veletek. 
Lássuk!

BIRSALMAFÁNK

Hozzávalók: 3 szép birsalma, 4 db egész tojás, 3 dl kefir, 15-20 dkg finomliszt, 20 dkg porcukor, 1 teáskanál sütőpor, őrölt szegfűszeg, csipetnyi só, a tálaláshoz birsalma
  1. A tojásokat habosra felverjük,
  2. beleszórjuk a cukrot, a sót, a szegfűszeget és a sütőport,
  3. majd a kefirt és a lisztet is hozzáadva, jól kikeverjük
  4. A megtisztított birset belereszeljük a tésztába.
  5. Jól összedolgozzuk,
  6. végül a 180 fokos forró olajba szaggatjuk, és megsütjük
  7. … és pár perc múlva rácsodálkozunk: hova tűnt minden a tányérokról?

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése