Van, amikor kevés
hozzávaló is elég ahhoz, hogy tartalmas és finom étel kerüljön a tányérjainkba.
Ezen ételek előnye, hogy semmit sem kell túlbonyolítani, nem igényelnek
különösebb konyhai rutint sem, s nem ,mellékes az sem, hogy gyorsan
elkészülnek.
Ilyen étel a sárgarépás
rakottas is – lássuk lépésről-lépésre az elkészítési módját:
Hozzávalók: 80 dkg
sárgarépa, 80 dkg burgonya, 4 közepes vöröshagyma, 1 kg sertéscomb, margarin, 5
dl húsleves, só, bors, petrezselyemzöld
- A sárgarépát, vöröshagymát és a burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk
- A vöröshagymát félig megpirítjuk.
- A sertéscombot csíkokra szeljük, majd forró zsiradékban megpirítjuk, és hozzáadjuk a pirult hagymát – rövid ideig együtt sütjük.
- A hagymás húst egy kizsírozott tűzálló tálba tesszük, majd rárakjuk a sárgarépa-, és a burgonya karikákat, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a húslevessel, majd alufóliával lefedve a sütőbe tesszük, és összepároljuk.
- Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Jó
étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése