Sokan
vagyunk Gombóc Artúr követői: azaz imádjuk a csokoládé minden változatát.
Legyen az fekete vagy fehér, töltött vagy töltetlen, mogyorós, vagy mazsolás,
táblás vagy szeletes, kicsi vagy nagy – a lényeg: CSOKOLÁDÉ legyen.
Igen.
A mértéktelen fogyasztása – egészségtelen, - elhízáshoz vezethet – megalapozva ezzel
számos kellemetlen betegség (magas vérnyomás, érelmeszesedés, cukorbetegség,
szívbetegségek) kialakulását.
DE
De a
minőségi alapanyagokból készült csokoládék kismértékű fogyasztása számtalan előnnyel
jár – egészséges, és mindenki számára ajánlott.
A
csokoládé magas antioxidáns (flavonoid) tartalma:
- megköti a szervezetben felhalmozódó szabad gyököket – pozitívan befolyásolva ezzel a sejtek egészséges működésé
- lassítja az öregedést
- erősíti az ereket, csökkenti azok törékenységét, és áteresztőképességét
- megelőzi a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulását
- megnyújtja a vér alvadási idejét
- csökkenti a vérrögképződést
- megakadályozza a koleszterin lerakódását az erek falán
- védelmet nyújt a szervezetet megtámadó káros mikroorganizmusok ellen
- védelmet nyújt egyes daganatos megbetegedések kialakulása ellen
Melyiket
válasszuk?
Általánosságban
elmondható, hogy a magas kakaótartalmú minőségi étcsokoládé fogyasztása előnyös
– hiszen a fenti kedvező élettani hatást a kakaóban lévő antioxidáns
flavonoidok biztosítják a legjobban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése