2020/09/04

Szépségápolási tippek tojással


·        
    A tojás nem csak kiváló étel, hanem hatékony szépségápolószer is. Olcsó, természetes, könnyen beszerezhető. 

Mézes-tojásos arcpakolás
Hozzávalók: 1 tojássárgája, 1 evőkanál méz, 2 teáskanál frissen facsart citromlé
Keverjük össze a hozzávalókat, 15-20 percig hagyjuk az arcon, amíg megszárad és feszülni kezd. Bő vízzel alaposan öblítsük le. Nagyon száraz bőrűek adhatnak hozzá 1 teáskanál olivaolajat. Megfiatalítja és selymessé teszi a bőrt, a tojássárgája hatóanyagai beszívódnak a bőr mélyebb rétegeibe - hatása azonnal látható.

·        Hajregeneráló, tojásos hajpakolás

Hozzávalók: 1 darab tojássárgája, kb. 10 g élesztő, 1 evőkanál méz
A tojássárgáját, az élesztőt és a mézet csomómentesre keverjük össze. Tegyük hűtőbe legalább 2 órára, majd kis felkeverés után vigyük fel a masszát a hajra, de legfőképpen a hajvégekre. Legalább 30 perc hatóidő után alaposan mossuk le. Ragyogóan táplál és fényesít.

+1 recept


TOJÁSROLÁD

Hozzávalók: 10 tojás, 3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál vaj, 30 dkg reszelt sajt, 30 dkg sonka, 8 kisebb csemegeuborka

Egy tepsit fóliával kibélelünk, vajjal vastagon kikenjük. A tejföllel felvert tojásokat rántottaszerűen megsütjük benne. A kisült, kihűlt tojás tetejére reszelt sajtot és sonkát szórunk, a szélére egy sorba fektetjük az uborkákat, és feltekerjük, mint a beiglit. A tekercset fóliával rögzítjük, és hűtőbe tesszük. Tálaláskor szeletekre vágjuk, színes zöldségekkel körberakva kínáljuk, vagy kenyérszeletekre téve, szendvicsszerűen díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése