2013/03/01

EGÉSZSÉGPÉNTEK : HÁTHA ELKERÜL A NÁTHA


Vitamintál

…vagy talán az influenza?  Bármelyikről is van szó – az lenne a legszerencsésebb, ha elkerülnének bennünket. Mert kinek hiányzik a láz, fejfájás, orrdugulás, torokfájás, elesettség, fejfájás, köhögés – gyötrelme. Egyikünknek sem. Betegnek lenni nagyon rossz, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ne essünk bele a szezon rettegett nyavalyáiba. Ennek érdekében érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat:
·        Lehetőségeinkhez mérten kerüljük a zsúfolt, zárt helyeket. Ahány ember, annyiféle megbetegítő kórokozó kering a levegőben.
·        Ha huzamosabb ideig zárt térben tartózkodunk, szellőztessünk minél gyakrabban!
·        Gyakran mossunk kezet meleg vízzel és szappannal, de használhatunk kézfertőtlenítőt is.
·        Fertőtlenítő oldattal töröljük át a használati tárgyakat a munkahelyünkön.
·        Mindig ügyeljünk arra, hogy piszkos kézzel ne érintsük meg az orrunkat, szemünket, szánkat – a nyálkahártyára kerülő baktériumok, és vírusok azonnal támadásba lendülnek.
·        Köhögéskor, tüsszentéskor mindig használjunk papír zsebkendőt, ha ez éppen nincs kéznél, akkor se a tenyerünkbe vagy a levegőbe engedjük szabadjára a nyálcseppecskéket, hanem a könyökhajlatunkat használjuk védvonalként.
·        Használat után a zsebkendőt azonnal dobjuk ki egy zárható tasakba.
·        Kerüljük a szokásos üdvözlési formákat és közvetlen testi kontaktust – azaz a kézfogást, puszit.
·        Erősítsük immunrendszerünket kiegyensúlyozott táplálkozással, vitaminokban- és ásványi anyagokban dús ételek fogyasztásával.
·        Ne felejtsünk el elegendő folyadékot fogyasztani.
·        Gondoskodjunk a megfelelő réteges öltözködésről – ne rohangáljunk ki egy szál pulóverben még akkor sem, ha csak néhány pillanatra akarunk kimenni.
·        Ha megbetegedtünk ne menjünk dolgozni – a mártírkodásnak nincs, értelme csak a tüneteink súlyosbodhatnak, és a járványt terjesztjük vele.
MINDENKINEK JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése