Hozzávalók: 2 csirkemell, 2 dl
tejszín, 2 nagy, savanykás alma, 3 tojássárga, 15 dkg ementáli
sajt, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál só, ízlés szerint őrölt fehér bors, kevés
zsemlemorzsa.
Elkészítése: A
csirkemellet ledaráljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a
tejszínt, a reszelt vöröshagymát, a sót és a borsot. Az almát
meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Kissé kicsavarjuk, úgy adjuk hozzá a keverékhez. A masszát addig
gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi, majd apránként az
alma levét is hozzáöntjük. Vizes kézzel kis pogácsákat
formálunk belőle, ezeket zsemlemorzsában meghempergetjük, és
felforrósított olajba téve 4-6 perc alatt megsütjük. A
fölösleges olajat leitatjuk a megsült húsról, majd tűzálló
tálra tesszük. A reszelt sajtot rászórjuk, és az előmelegített
forró sütőben annyi ideig pirítjuk, amíg a sajt egybefüggő
réteget nem képez a tetején.