2020/10/18

EXPRESSZ KAJÁK: BURGONYAPOGÁCSA CSIRKEMÁJJAL




Hozzávalók: 80 dkg nyers burgonya, 40 dkg csirkemáj, 3 db egész tojás, késhegynyi sütőpor, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tej, 2 db zsemle (vagy 2 szelet kenyér), ízlés szerint só és törött bors, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, kevés zsemlemorzsa.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük. A májat néhány percre forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd ha megfehéredett, leszűrjük és ledaráljuk. A zsemlét apró kockákra vágjuk és a tejjel leöntjük. Pár percnyi áztatás után szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a nyers burgonyát, az összes fűszert és a ledarált májat. Ráöntjük a nyers, felvert tojásokat, és addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi. Nedves kézzel kis pogácsákat formálunk a masszából és zsemlemorzsában megmártjuk. Jól rá is nyomkodjuk a morzsát. Forró olajban 6-8 perc alatt pirosra sütjük. Bármilyen körettel, salátával tálalhatjuk.