Hozzávalók:
80 dkg nyers burgonya, 40 dkg csirkemáj, 3 db egész tojás,
késhegynyi sütőpor, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tej, 2 db
zsemle (vagy 2 szelet kenyér), ízlés szerint só és törött
bors, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fűszerpaprika,
kevés zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük. A májat néhány percre
forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd ha megfehéredett,
leszűrjük és ledaráljuk. A zsemlét apró kockákra vágjuk és a
tejjel leöntjük. Pár percnyi áztatás után szétmorzsoljuk,
hozzáadjuk a nyers burgonyát, az összes fűszert és a ledarált
májat. Ráöntjük a nyers, felvert tojásokat, és addig gyúrjuk,
amíg az összes folyadékot felveszi. Nedves kézzel kis pogácsákat
formálunk a masszából és zsemlemorzsában megmártjuk. Jól rá
is nyomkodjuk a morzsát. Forró olajban 6-8 perc alatt pirosra
sütjük. Bármilyen körettel, salátával tálalhatjuk.