2020/06/08

EXPRESSZ KAJÁK: PETREZSELYMES HAGYMÁS CSIRKECOMB





Hozzávalók: 8 db csirkecomb, 3 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint.

A megtisztított vöröshagymák közül egyet megreszelünk, a másik kettőt karikákra vágjuk. A reszelt hagymát összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel, az olajjal, a citromlével, a borssal és a sóval, majd a forgóknál kettévágott és bőrétől megfosztott combdarabokat a hagymás krémmel vastagon bekenjük. Legalább 2 órán keresztül, letakarva érleljük a hűtőszekrényben. (Akár előző nap is be lehet pácolni.) A húsdarabokat amúgy „maszatosan” lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, majd olajban szép pirosra megsütjük. A hagymakarikákat ugyancsak belisztezzük, és az olajban ropogósra sütjük, majd leszűrve rátesszük a megsült combdarabokra. Salátával és burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.