Hozzávalók: 8 db
csirkecomb, 3 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld,
4 evőkanál olaj, 1 evőkanál citromlé, kevés liszt, tojás,
zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés
szerint.
A megtisztított
vöröshagymák közül egyet megreszelünk, a másik kettőt
karikákra vágjuk. A reszelt hagymát összekeverjük a finomra
aprított petrezselyemmel, az olajjal, a citromlével, a borssal és
a sóval, majd a forgóknál kettévágott és bőrétől megfosztott
combdarabokat a hagymás krémmel vastagon bekenjük. Legalább 2
órán keresztül, letakarva érleljük a hűtőszekrényben. (Akár
előző nap is be lehet pácolni.) A húsdarabokat amúgy
„maszatosan” lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába
mártjuk, majd olajban szép pirosra megsütjük. A hagymakarikákat
ugyancsak belisztezzük, és az olajban ropogósra sütjük, majd
leszűrve rátesszük a megsült combdarabokra. Salátával és
burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.