Nos, ők azok amelyek nem igazán egészségesek |
Szerencsére mindig
van okunk az ünneplésre.
Jelen pillanatban a farsang apropója az, ami miatt
előkerülnek a hagyományos receptek – amelyek a mai elvek szerinti egészséges
táplálkozás feltételeinek nemigen felelnek meg.
Gondoljunk itt a
legkézenfekvőbb farsangi finomságra: a fánkra.
Hogy mi a baj vele?
Konkrétan:
fehér liszt, cukor, cukros lekvár, zsírban sül…
Most egy olyan expressz-kaja
következik, amely minden szempontból lelkiismeretfurdalás-nélkül fogyasztható.
DIÉTÁS ZABFÁNK
Hozzávalók: a tésztához 30 dkg zabpehely, 6 tojás, 20 dkg
margarin, só;
A töltelékhez: 20 dkg diabetikus lekvár, 10 dkg darált dióbél, só
- fél liter vizet forralunk
- beletesszük a margarint, a sót, a finomra darált zabpelyhet
- addig kevergetjük, amíg masszává sűrűsödik.
- kihűtjük
- egyenként belekeverjük a tojásokat,
- nyomózsákba tesszük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi halmokat nyomunk belőle
- sütőben arany barnára sütjük.
- A diabetikus lekvárt elkeverjük a dióval – és a félbevágott fánkokat megtöltjük vele
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése