2016/06/25

EXPRESSZ-KAJÁK . Diétás zabfánk

Nos, ők azok amelyek nem igazán egészségesek


Szerencsére mindig van okunk az ünneplésre. 
Jelen pillanatban a farsang apropója az, ami miatt előkerülnek a hagyományos receptek – amelyek a mai elvek szerinti egészséges táplálkozás feltételeinek nemigen felelnek meg. 
Gondoljunk itt a legkézenfekvőbb farsangi finomságra: a fánkra. 
Hogy mi a baj vele? 
Konkrétan: fehér liszt, cukor, cukros lekvár, zsírban sül… 
Most egy olyan expressz-kaja következik, amely minden szempontból lelkiismeretfurdalás-nélkül fogyasztható.

DIÉTÁS ZABFÁNK

Hozzávalók: a tésztához 30 dkg zabpehely, 6 tojás, 20 dkg margarin, só;
A töltelékhez: 20 dkg diabetikus lekvár, 10 dkg darált dióbél, só
  1.   fél liter vizet forralunk  
  2. beletesszük a margarint, a sót, a finomra darált zabpelyhet
  3. addig kevergetjük, amíg masszává sűrűsödik.
  4. kihűtjük
  5.  egyenként belekeverjük a tojásokat,
  6. nyomózsákba tesszük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi halmokat nyomunk belőle
  7. sütőben arany barnára sütjük.
  8. A diabetikus lekvárt elkeverjük a dióval – és a félbevágott fánkokat megtöltjük vele

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése