2015/03/07

NŐNAPI KÖSZÖNTŐ

– avagy miért is jó nőnek lenni?


Mert nőnek lenni jó – halljuk nap, mint nap. Most a teljesség igénye nélkül következzék néhány idézet, ennek igazolására. ( A lista, tetszés szerint kiegészíthető.)



Akkor kockáztatsz a legtöbbet, ha semmit nem vagy hajlandó kockáztatni
Erica Jong
     
A nők értenek hozzá ugyanazon pillanatban sírni, gyűlölni, haragudni, szeretni, ábrándozni és mosolyogni.
Mikszáth Kálmán



Egy nő nem minden férfi mellett ugyanaz a nő.
Anatole France
  
Egyértelmű, hogy a sakkot egy nő találta fel. Egyébként miért pont a királynő lenne a legerősebb figura?
Alan Alexander Milne



Ne királyné légy - hanem Királynő! (...) Találd meg a saját középpontodat. A saját szívedben bízz és önmagad erejében.''
Müller Péter
  
'Akkor kell a legfényesebben ragyognod, amikor minden sötét körülötted.

Bear Grylls

Egy nőnek muszáj életében egyszer-kétszer beleszeretni egy rosszfiúba és csalódnia, hogy utána megbecsüljön egy hozzá igazán kedves úriembert, egy jófiút.

Marjorie Kinnan
         
Visszafogni magad, amikor bánt valami, és nem hisztériázni, amikor fáj - ilyen a tökéletes nő.
Coco Chanel



      
Tényleg nevetséges, hogy mennyire javíthatatlanok vagyunk, mi nők. Képesek vagyunk az ép eszünket háttérbe szorítani, és hagyni, hogy sodorjanak az érzelmeink.

Papp Diána


A nőnek nem a legjobb kell, hanem pont az, amit a fejébe vesz.

Gönczi Gábor
         
Minden idióta háta mögött egy fantasztikus asszony áll.
John Lennon


Annyi minden van benned, s mind közül a legnemesebb, hogy érzéked van a boldogsághoz. Ne csak egyszerűen egy férfitól várd az életet. Ezért csalódik annyi nő. Önmagadtól várd.
Albert Camus
        

Ez a különleges női képesség, hogy képesek felfogni az érzelmek legmélyebb értelmét, hogy egyszerre tudnak anyák és szeretők, leányok és hitvesek lenni.
Andrea Camilleri


A nők kétségbeesetten próbálkoznak építkezni a romokon, próbálják rendbe hozni a kisiklott, egyre boldogtalanabbá váló kapcsolatot. Hiszen kislány korukban a nők is sok mindent megtanulnak magukról és az emberi kapcsolatokról. Úgy nevelik őket, hogy elhiggyék: a legfőbb, esetleg egyetlen céljuk a nagy Ő-re várni, majd jó feleséggé és anyává válni, és megfelelni mások elvárásainak. A női szerepmodellek értelmében feladatuk boldoggá tenni a férjüket, családjukat, és ha valami miatt megromlik a kapcsolat, az ő dolguk, hogy megpróbálják rendbe hozni.
Szalai Vivien
         
A nők többsége csendben tűr, csak szenved, a semmiért adja oda magát, és mindennap némán imádkozik azért, hogy a sok-sok csalódással, megaláztatással töltött perc és óra egyszer értelmet nyerjen és legalább egy kicsit visszakapjon abból a sokból, amit önzetlenül adott. Ám ezek a nők soha nem merik ténylegesen benyújtani a számlát és kikövetelni maguknak az élettől, a férjüktől, a fiújuktól, a szeretőjüktől azt, ami nekik járna. Elfojtják az érzéseiket, különösképpen a dühüket, megfosztják önmagukat az alapvető szükségleteiktől. Megalázkodnak, lassan elvesztik egyéniségüket, és egyszer csak azt veszik észre, hogy elszállt felettük az idő és közben csak egy másodperc erejéig voltak boldogok. Mindenüket odaadták, de közben folyamatosan éheztek.
Szalai Vivien
        
Úrilány nem veszi észre, ha észreveszi, hogy észrevették.
Lángh Júlia
         

Ha egy nő azt mondja: "semmi baj", akkor az azt jelenti, hogy nagy a baj. Ha egy nő azt mondja, hogy "nagy a baj", akkor az azt jelenti, hogy nagy a baj. És ha azt egy nő azt mondja: "nem vicces", akkor jobban teszed, ha nem röhögsz.
A Simpson család c. film
         
Az igazi Nőt a férfi engedi élni. Mert a Nő ugyanúgy ember. És Társ. A férfi társa. Mindenben. Mindent megtehet érte: moshat, főzhet, takaríthat - de nem azért, mert ez a dolga. Hanem szeretetből. Szeretetből, amit a férfi észrevesz, és viszonoz. Talán mos, főz, takarít - vele együtt. Vagy csak egyszerűen nem vár el mindent tőle. Nem teszi szóvá, ha nincs kész időre az ebéd, vagy kicsit gyűrött az ing. Mert nem ez legfontosabb számára. Nem az ebéd, nem a tárgyak, nem a külsőség. Hanem a Társ. A Nő. Az igazi.
Csitáry-Hock Tamás
         
Az élet csupa sürgető vágy: cselekedni, érezni, látni, tudni. A nő lelke csendes virágzás egy elsöprő forgószél közepén.
Charlotte Bronte
        
A nő az a lény, amely végletes erejében és gyengeségében: képes elájulni, ha egy egeret vagy pókot meglát, és az élet legnagyobb rémületeivel sokszor rettenthetetlenül száll szembe.
Denis Diderot


        
Vannak nők, akik állandóan szolgálnak: egy férfit, egy családot, egy zárdát, egy gyermeket szolgálnak. Ezek a nők csendesek. Mindazt, ami az életben nélkülözhetetlen, amit "valakinek el kell végezni", ők végzik. Munkájuk zajtalan. Nem alakítanak egyesületeket: pelenkát mosnak, vagy a szárítókamrában, forró levegőben vasalnak, augusztusban, amikor a bőr kipállik, a gyümölcs aszalt lesz a fákon, a kutyák az ágy alá bújnak.
Márai Sándor

BOLDOG NŐNAPOT !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése