2017/12/12

ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS: Sütőtökös pulykamell



Hozzávalók: 2 kg pulykamell-filé
A pácléhez:1 dl citromlé, 1 dl sötét szójaszósz, 2 dl ketchup, 10 dkg frissen reszelt gyömbér, 10 dkg méz, 5 gerezd fokhagyma lereszelve, 5 dkg erős Pista
 A sütéshez: 3 dl olaj
A raguhoz:3 kg kanadai sütőtök, 3 piros színű kaliforniai paprika, 5 dkg méz, színes bors, őrölt koriander, balzsamecet
A mártáshoz:4 dl húsleves, 10 dkg vaj, 3 dkg étkezési keményítő

A pulykamellet csíkokra vágjuk, és az előzőleg összekevert páclében egy napig hűtőben tároljuk. Forró serpenyőben, egy kevés olajon kisütjük. Ezután elkészítjük a ragut. A tököt 3 centis kockákra vágjuk, sütőben félig megsütjük. Áttesszük egy serpenyőbe, a csíkokra szelt paprikával, és a mézzel összekeverjük, borssal, korianderrel és balzsamecettel ízesítjük, majd pár perc alatt készre pároljuk. A maradék pácléből a húsleves hozzáadásával elkészítjük a mártást, amit a vajjal és az étkezési keményítővel hígabb sűrűségű mártássá keverünk. Tálalásnál a húst a tökragu tetejére halmozzuk, és a mártással meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése