Hozzávalók: 2 kg
pulykamell-filé
A pácléhez:1
dl citromlé, 1 dl sötét szójaszósz, 2 dl ketchup, 10 dkg frissen reszelt gyömbér,
10 dkg méz, 5 gerezd fokhagyma lereszelve, 5 dkg erős Pista
A sütéshez: 3 dl olaj
A raguhoz:3
kg kanadai sütőtök, 3 piros színű kaliforniai paprika, 5 dkg méz, színes bors, őrölt
koriander, balzsamecet
A mártáshoz:4
dl húsleves, 10 dkg vaj, 3 dkg étkezési keményítő
A pulykamellet csíkokra
vágjuk, és az előzőleg összekevert páclében egy napig hűtőben tároljuk. Forró
serpenyőben, egy kevés olajon kisütjük. Ezután elkészítjük a ragut. A tököt 3
centis kockákra vágjuk, sütőben félig megsütjük. Áttesszük egy serpenyőbe, a
csíkokra szelt paprikával, és a mézzel összekeverjük, borssal, korianderrel és
balzsamecettel ízesítjük, majd pár perc alatt készre pároljuk. A maradék
pácléből a húsleves hozzáadásával elkészítjük a mártást, amit a vajjal és az
étkezési keményítővel hígabb sűrűségű mártássá keverünk. Tálalásnál a húst a
tökragu tetejére halmozzuk, és a mártással meglocsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése