Hozzávalók: 50 dkg
gesztenyemassza (mélyhűtött), 20 dkg cukrozott narancshéj, 1 dl narancslikőr, 2
(bio) citrom, 1 kg alma + a díszítéshez, 15 dkg kristálycukor, fahéj,
szegfűszeg,8 zselatinlap, 4 tojásfehérje, 1 tasak habfixáló,3 dl tejszín, néhány
mentabóbita
A gesztenyemasszát felengedjük. A cukrozott
narancshéjat felaprózzuk, meglocsoljuk a likőrrel. A citromot megmossuk,
héjából 2-3 kisujjnyi csíkot lehántunk, levét kinyomjuk, átszűrjük. Az almákat
gerezdekre vágjuk, lábasba tesszük, meglocsoljuk a citromlével (hogy meg ne
barnuljanak). Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és a
fűszereket, fedő alatt puhára főzzük, kihűtjük. A zselatinlapokat beáztatjuk
hideg vízbe. A gesztenyemasszát összekeverjük a likőrös narancshéjjal, és a
tálaláshoz előkészített kelyhek aljára szedjük. Kiemeljük az almából a
citromhéjat és a fűszereket, hozzáadjuk a tojásfehérjéket, botmixerrel habos
péppé turmixszoljuk. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, felolvasztjuk.
Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük 2 evőkanál almahabbal, aztán gyors
mozdulatokkal a hab egészéhez adjuk, és a gesztenye tetejére simítjuk.
Lefedjük, jól behűtjük (legalább 4 óra). Tálalás előtt kemény habbá verjük a
habfixálóval a tejszínt, habzsákba szedjük, és rózsákat nyomuk belőle a krém
tetejére. Almagerezdekkel, mentabóbitákkal díszítve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése