2017/12/22

GESZTENYÉS ALMAHAB



Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza (mélyhűtött), 20 dkg cukrozott narancshéj, 1 dl narancslikőr, 2 (bio) citrom, 1 kg alma + a díszítéshez, 15 dkg kristálycukor, fahéj, szegfűszeg,8 zselatinlap, 4 tojásfehérje, 1 tasak habfixáló,3 dl tejszín, néhány mentabóbita

A gesztenyemasszát felengedjük. A cukrozott narancshéjat felaprózzuk, meglocsoljuk a likőrrel. A citromot megmossuk, héjából 2-3 kisujjnyi csíkot lehántunk, levét kinyomjuk, átszűrjük. Az almákat gerezdekre vágjuk, lábasba tesszük, meglocsoljuk a citromlével (hogy meg ne barnuljanak). Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és a fűszereket, fedő alatt puhára főzzük, kihűtjük. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe. A gesztenyemasszát összekeverjük a likőrös narancshéjjal, és a tálaláshoz előkészített kelyhek aljára szedjük. Kiemeljük az almából a citromhéjat és a fűszereket, hozzáadjuk a tojásfehérjéket, botmixerrel habos péppé turmixszoljuk. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük 2 evőkanál almahabbal, aztán gyors mozdulatokkal a hab egészéhez adjuk, és a gesztenye tetejére simítjuk. Lefedjük, jól behűtjük (legalább 4 óra). Tálalás előtt kemény habbá verjük a habfixálóval a tejszínt, habzsákba szedjük, és rózsákat nyomuk belőle a krém tetejére. Almagerezdekkel, mentabóbitákkal díszítve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése