Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa, 1 nagyobb cukkini, 5 dkg póréhagyma, 3 liter zöldségleves
alaplé, 20 dkg szálkamentes édesvízi halfilé,2 dl tejszín, 1 tojásfehérje, só,
őrölt bors, citromlé, 4 szál petrezselyem
A
zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát vékony karikákra szeljük. A cukkinit
1/2 cm vastagon meghámozzuk, héját gyufaszálnyi csíkokra, majd apró kockákra
vágjuk. A pórét félbevágjuk, és a cukkinival azonos méretűre aprítjuk. 2 nagy
merőkanál levest felforralunk, beledobjuk a zöldségeket, fedő alatt 10-12
percig főzzük. A halfilét felkockázzuk, aprítógépbe szórjuk. Hozzáadjuk a
tejszínt, a tojásfehérjét, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és finom
péppé habosítjuk. Felforraljuk a maradék levest. Két egymásba forgatott
kiskanállal galuskákat szaggatunk a masszából, a levesbe merítjük, és forralással
5 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldséget, ha kell, sózzuk, borsozzuk,
citromlével savanyítjuk, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, és
csészékbe szedve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése