2017/12/18

HOGYAN HÍZZUNK 3 KILÓT KARÁCSONYKOR?




Elöljáróban: a következő cikk elolvasása kizárólag azok számára tartogat elvileg egészségtelen tanácsokat, akik VALÓBAN hízni szeretnének… Viszont azok, akik nem akarnak egy számmal nagyobb ruhaméretet Karácsony után – a cikk elolvasása során a tanácsok ellenkezőjét tartsák be… 
Ha ez nem sikerül – nos, akkor a kockázatok és mellékhatások tekintetében nem vállalok felelősséget…



Közeledik az ünnep… 
Közelednek a munkahelyi-, családi-, baráti- összejövetelek- a végeláthatatlan ebédek, vacsorák, és a tömérdek pluszkalória, ami számolatlanul a szervezetünkbe kerül.

Ha hízni szeretnénk akkor csak a következő egészségtelen tanácsokat kell megfogadnunk:

1.      EGYÜNK MINÉL TÖBB SZÉNHIDRÁTOT
Gyorsan felszívódva az egekbe röpíti a vércukorszintünket, ami rövid időn belül újra le is zuhan, csillapíthatatlannak tűnő éhséget generálva, ami újbóli falási rohamot eredményez.



2.    EGYÜNK MINÉL KEVESEBB FEHÉRJÉT
Ha kevés fehérjét fogyasztunk, semmivel sem gátoljuk a fentebb említett szénhidrátok felszívódását. Így azok akadálytalanul bekerülhetnek a keringésbe, majd a fölösleg zsír formájában raktározódhat is.


3.     KERÜLJÜK A ROSTOS ÉTELEKET
Minél kevesebb rostos ételt eszünk, annál hamarabb megéhezünk, és rávethetjük magunkat a finomabbnál-finomabb, egészségtelenebbnél-egészségtelenebb ételekre.

4.    EGYÜNK MINÉL NAGYOBB ADAGOKAT
Lehetőleg szedjünk kétszer-háromszor egy-egy fogásból, és még akkor is együk meg, ha már alig tudunk megbirkózni vele. Ja, és a világért se tartsuk be az étkezések normál időpontját – lehetőleg egész álló nap folyamatosan csipegessünk.


5.     EGYÜNK HABZSOLVA
Azaz ne töltsük a drága időnket azzal, hogy alaposan megrágjuk az ételt, harapjunk, faljunk – rohanjunk az evéssel.


6.    DUGJUK EL A MÉRLEGET
Semmiképpen se álljunk mérlegre az ünnepi időszakban, kit érdekelnek a pluszkilók – élvezzük az evés szabadságát.


7.     FELEJTSÜK EL A MOZGÁST
Aludjunk egész délelőtt, pihenjünk egész délután, lazsáljunk naphosszat – és csak a legszükségesebb testmozgásokat végezzük csak el.


8.    TÉRJÜNK EL A MEGSZOKOTT ALVÁSI SZOKÁSAINKTÓL
Legyünk fenn minél tovább.


… a viccet félretéve: az ünnepi ételek, és étkezések is lehetnek egészségesek, és mi magunk is lehetünk mértéktartóak.
Bűnözni lehet – sőt kell is egy picit – de csak oly mértékben, hogy egyrészt ne okozzon lelkiismeret furdalást, vagy bűntudatot, másrészt pedig ne menjen az egészségünk rovására. ( Mert ugyan kinek hiányozna Karácsonykor a sürgősségi osztály „vendégszeretete” –egy-egy következményes gyomorrontás, hasmenés, epeköves roham, hasnyálmirigy-gyulladás, vagy vércukorszint kisiklás miatt.)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése