2020/07/17

EXPRESSZ KAJÁK: SAJTOS VIRSLI FALATOK




Hozzávalók: 4 pár virsli, 20 dkg reszelt sajt, 2 db egész tojás, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 2 púpozott evőkanál liszt, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só.

Elkészítése: A meghámozott virsliket három centis darabokra vágjuk. A tojást habosra felverjük, megsózzuk és megborsozzuk. A zsemlemorzsát és a reszelt sajtot összekeverjük. A virsli darabokat először lisztben megmártjuk, majd a borsos tojásban megforgatjuk, végül a sajtos morzsában meghempergetjük, olajban 1-2 perc alatt szép aranysárgára megsütjük. Bármilyen köret és saláta illik hozzá, ha melegen tálaljuk. De hidegen is jó: kapros majonézmártást vagy kapros tejfölt kínáljunk hozzá.