2020/07/15

KARFIOL - A GYÓGYÍTÓ FINOMSÁG


Egy zöldségféle, amit nem mindenki szeret… 
Viszont aki igen - mint ahogy Én is - az számtalan módon hajlandó elkészíteni...  
Mint ahogy Én is…
Levesnek, rántva, köretnek, rakottan, salátának, fasirtnak - receptek tucatja várja, hogy kipróbáld, és megizleld ezt a finom, és egészséges zöldséget!
...és, hogy miért egészséges?
  • Kéntartalmú vegyülete a szulforatán képes a daganatos sejtek növekedését gátolni
  • hatóanyagai védik az erek endothel rétegét - lassitva ezzel a meszesedési folyamatok érkárositó hatását
  • gyulladáscsökkentő 
  • gazdag vitaminokban, és ásványi anyagokban, forrása a K-vitaminnak, különféle fehérjéknek és ásványi anyagoknak: tiamin, riboflavin, niacin, magnézium, foszfor, B6-vitamin, folsav, pantoténsav, kálium, és a mangán van benne
  • magas kolin tartalma javítja az agyi funkciókat, és a memóriát
  • antioxidáns, és glükozinát-tartalma segít a szervezet méregtelenítésében, tele van C-vitaminnal, béta-karotinnal, kaempferollal, kvercetinnel, rutinnal, fahéjsavval. Az antioxidánsok  természetes úton biztosíthatják, hogy a sejtek megfelelően védekezhessenek a reaktív oxigéngyökök (ROS) támadása ellen. Mindaddig, amíg ezekhez a fontos tápanyagokhoz hozzájut a szervezet, addig képes lesz jobban ellenállni az öregedésnek, amelyet a mindennapi a szennyezőanyagok, a krónikus stressz stb. okoznak. Ha nincs megfelelő mennyiségű antioxidáns, amely segít legyőzni a szabad gyököket, akkor megnőhet az úgynevezett oxidatív stressz kockázata, ami gyorsított szöveti és szervi károsodásokat okozhat
  • magas élelmi rost-tartalma javítja az emésztést, normalizálja a bélflóra egyensúlyát
Karfiol: egy zöldségféle, amit érdemes megszeretni - és rendszeresen enni…
… és TE?
Szereted? Ha igen - akkor milyen módon készíted el?