2016/11/12

TUDOD MIÉRT VAN A GRÁNÁTALMÁNAK HATALMA?





Gránátalma. 
Egy gyümölcs, amelynek egy átlagos méretű darabja is 600 darab ízletes magot rejt. 
Ízletes és egészséges magokat. 
Bogyós gyümölcs, ami 3-4 méter magas fán növekszik – főként a trópusi és mérsékelt éghajlati öv klímáját kedveli. Őshazája Kis és Közép-Ázsia – már évezredekkel ezelőtt is termesztették. Kemény és vastag héja miatt könnyen szállítható - Spanyolországból, Törökországból, Izraelből, Iránból, Tunéziából, Egyiptomból és Peruból érkezik hozzánk belőle.


A gránátalmának- akár frissen, akár lé formájában fogyasszuk - hatalma van – méghozzá egészségvédő, gyógyító hatalma, amelyet mindenképpen érdemes kihasználnunk.
Miért? 
Lássuk csak!



Élettani hatásai:
  • alacsony kalóriatartalma miatt kiválóan alkalmas a fogyókúrás étrend alapanyagai közé
  • magas rosttartalmának köszönhetően méregtelenítő, zsírégető, emésztést segítő hatással bír
  •  fokozza az anyagcserét
  • a gránátalma levének rendszeres fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint,
  • megakadályozza a szabad gyökök kialakulását, és az oxidatív stressz károsító hatását is csökkenti
  • meggátolja az angiotenzin-konvertáló enzim működését – ezáltal csökkenti a vérnyomást
  • baktériumölő hatású
  • gátolja a vírusfertőzések kialakulását
  • magas vitamin-, (C-, és K-vitamin) tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, fokozza a vas felszívódását
  •  sokféle ásványi anyagot tartalmaz: kálium, kalcium, magnézium, foszfor, vas
  • gyorsítja a sebgyógyulást
  • rákmegelőző: polifenoljai (tannin, kvercetin, antociánok) erős antioxidánsok – amelyek segítik az egészséges sejtek túlélését, gátolják a tumorok növekedését, és megakadályozzák az áttétek képződését
  • gyulladáscsökkentő hatású
  • hatékonyan segít prosztatarák, prosztata megnagyobbodás, cukorbetegség, lymphoma, nátha, oxidatív stressz, érelmeszesedés, koszorúér betegségek, vesebetegségek esetén
  • fitoösztrogén-tartalma miatt csökkenti a változókori panaszokat - már egy fél gránátalma is jótékony hormonpótló hatással bír – csak mellékhatások nélkül
  • meggátolja a bőr korai öregedését
  • csökkenti a reumás panaszokat azáltal, hogy csökkenti a gyulladást


A gránátalma magjait, vékony gyümölcshúsát, és levét fogyasszuk – amelynek friss rózsára emlékeztető illata, és édesen-savanykás íze van, ami a gyümölcs érettségétől függően változó. Ehetjük nyersen, salátának, készíthetünk belőle frissítő italt, koktélt, szirupot, szószt, mártást (közel-keleti, indiai, és kínai konyha gyakori alapanyaga). A friss gránátalma magokat felhasználhatjuk még müzlibe, joghurtba, krémtúróba keverve.

Fogyassz belőle nap, mint nap – őrizd meg az egészségedet, előzd meg a betegségeket, vagy gyógyítsd magad a természet erejével. Mert a gránátalmának HATALMA van! Használd ki Te is!





1 megjegyzés: