2019/11/06

9 HOLTBIZTOS TIPP MIKÉNT AKADÁLYOZD MEG MAGAD A CÉLJAID ELÉRÉSÉBEN







- és 9 másik, miként érheted el őket....


Mindenkinek vannak céljai… Kisebb-nagyobb álmai… Vannak olyanok, amelyek könnyen és gyorsan megvalósíthatóak, és vannak, amelyek hosszú és kitartó munka eredményeképpen válhatnak csak valóra…
Már, ha nem hagyod, hogy a benned rejtőzködő gonosz kis ördög – akit bizonytalanságnak hívnak – megakadályozzon ebben.
Mert az önfék bizony beindul mindenkiben…
Hogyan?
Figyelj csak:
1.      Mit fognak gondolni? – zakatol a fejedben a kérdés unos-untalan. Mit fog gondolni a családod (jobb esetben támogat), a szüleid, a barátaid, a szomszéd, a város, ország-világ? Mivel már jó előre félsz mások véleményétől – inkább bele sem vágsz az önmegvalósításba.
2.    Óriási és elérhetetlen a cél egy magamfajta számára – igen, alázd csak tovább önmagad – félredobva minden eddig elért sikeredet, eredményedet, tapasztalatodat.
3.    Nincs meg bennem a kellő szakértelem és rátermettség – nem tudod, hogy kell, - nem értesz hozzá… Kifogás-nyafogás – hiszen mindent meg lehet tanulni.
4.    Negatív gondolatokat mantrázol naphosszat: „Nem vagyok rá alkalmas”, „Nincs gyakorlatom”, „Nincs hozzá türelmem”, „Meg sem érdemlem”, „Vannak nálam sokkal jobbak”.
5.     Nem bírom a kritikát! – senki sem veszi szívesen, ha negatív véleményt alkotnak róla. DE. A kritika, ha jogos – építő jellegű is, tanulhatsz belőle. Ha pedig csak gonoszkodás – nem kell foglalkoznod vele, mert csak azt bizonyítja, hogy a másik fél nagyon irigyli, amit és ahogyan csinálsz.
6.    Majd holnaptól kezdve belevágok, ráérek még… – igen, ezt hajtogatod minden áldott nap. Halogatsz, kifogásokat keresel, és csak toporogsz tovább egy azon helyen. Minél tovább tologatod, annál messzebbre kerülsz a megvalósítástól.
7.     Másoknak könnyebb, mert… Mert sok ismerősük van, mert gazdagok, mert csinosak, mert szerencsések, mert mindig a könnyebb feladatot kapják… Bezzeg TE – Neked mindig a nehezebb, szerencsétlenebb sors jut.
8.    Most, azonnal eredményt akarok, mert ha nem – nem folytatom tovább! – türelmetlen vagy, és nyugtalan. A feszültség, ami benned tombol nem lesz a segítségedre – mi több csak hátráltatni fog.
9.    Nem akarok változást… - hangoztatod, annak ellenére, hogy minden jel arra mutat, hogy ott ahol most tartasz nem jó neked, De félsz attól, hogy rosszabb lesz. Inkább mártírként szenvedsz – túl idősnek tartod magad ahhoz, hogy másik utat válassz.

… és 9 TIPP, MIKÉNT ÉTRHETED EL A CÉLJAIDAT:



1.      Soha ne foglalkozz azzal, mit gondolnak mások – pláne a személyes köreiden kívüliek. Az Ő véleményük nem mérvadó – hiszen sok esetben a saját be nem teljesült álmaikat siratva akarnak Neked rosszat.
2.    A nagy cél eléréséhez apró lépéseken át jutsz el. Szedd darabokra az álmaidat, és lépésről-lépésre indulj el a felé vezető úton. Minden elért eredmény egy-egy kisebb győzelem, ami jutalmat érdemel.
3.    Akárhány éves is vagy – tanulni mindig érdemes. Tanulj, mert a tudás, amit megszerzel soha nem vehető el tőled.
4.    Alkalmazz életed minden területén pozitív életszemléletet: lásd meg a rosszban is jót, ne mérgezd magad negatív gondolatokkal. Higgy önmagadban, és abban, hogy a kemény és kitartó munka meghozza a várva várt eredményt.
5.     Fogadd el: vannak olyan emberek, akiket az tölt el boldogsággal, ha másokat bánthatnak. Ők azok, akiknek semmi sem jó, akik csak kritizálni tudnak, és ok nélkül megbántanak.
6.    Ne halogass! Cselekedj, mihelyst lehet – a nagy ötletek csak akkor valósulhatnak meg, ha a kezdeti lelkesedést nem töri derékba hezitálás.
7.     Hidd el: mindenkinek megvan a maga keresztje, amit cipelhet. Csak van, aki jól palástolja a problémáit – és külvilág felé jól prezentálja a sikeres életét. Ne akarj cserélni senkivel, ne irigykedj –ezt az energiát jobb, ha a saját álmaid elérésére fordítod.
8.    Türelem, türelem, türelem! Mindenhez idő és kitartás kell!

9.    Akarnod kell a változást! Tenned kell a változásért. Miért? A válasz egyszerű: egy életed van – és nem élheted le elégedetlenkedve, és boldogtalanul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése