2015/02/19

LÉLEKÁPOLÓ GONDOLATOK : REND A LELKE

RENDETLENSÉG
REND
Rend a lelke mindennek – tartja a jól ismert mondás, és milyen igaza van. Hiszen, ha rendetlenség vesz körül az azt jelzi – Te magad is rendetlen vagy. Ahogy eltűröd a környezetedben a káoszt, úgy viseled el a lelkedben dúló áldatlan kusza állapotokat is. Ami nem jó. Sem neked, sem a környeztedben élőknek. Tégy rendet – elsőként magad körül, majd a lelkedben. Ellenkező esetben folyton zűrzavaros lesz az életed.
-------------------------------------------------

Nem hiszek a véletlen találkozásokban. A világ törvénye olyan, hogy ami egyszer elkezdődött, azt be is kell fejezni. Nem valami nagy öröm ez. Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben... két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak akkor amikor megértek e találkozásra.
v  
Olvass el naponta néhány igaz szót, bölcs gondolatot, szép verset. Olyant, amit neked írtak. Hallgass olyan zenét, melyet nem a káosz, hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert az utóbbi szép. Hozd helyre magad naponta. A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó, boldogtalan, koszos gondolattal. De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. És ne felejts el esténként fölnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy.
Müller Péter
v  
Akiben zűrzavar van, zűrzavart hoz létre környezetében. Akiben rend van, rendet teremt maga körül.
Popper Péter
v  
A káoszban keress egy kezet, melyet elérhetsz és megérinthetsz és megfoghatsz, keress öt ujjat, amelyben megbízhatsz, és akkor egy pillanatra - de nem tovább, csak egy pillanatra -, egy pillanatra rend lesz a káoszban, nyugalom, lesz középpontja: két összefonódott kéz, aztán a kezek széthullanak, és többé nem találják egymást, és visszatér a káosz, és rosszabb lesz, mint volt. Megérinteni egy kezet a káoszban, ez a szerelem.
Peter Marshall
v  
Egyetlen pillantásod, egyetlen szavad elég ahhoz, hogy a káoszból rend legyen, olyan rend, amely szabadságot ad elnyomás helyett.
J. Christian
v  
Az emberi dolgokat nem lehet idő előtt befejezni, de befejezetlenül hagyni sem lehet... az emberek között van valamilyen rend és rendtartás, mely elől nem lehet megszökni... sokkal nehezebb egy érzésből, melyet nem intéztünk el, idő előtt elmenekülni, mint az ólomkamrákból, éjjel, kötélhágcsón!
Márai Sándor
v  
Ha tökéletes rend uralkodna a világban, akkor nem történne semmi.
Hioszi Tatiosz
v  
A magunk kis világában megteremthetjük a belső békét, az egyensúlyt, a harmóniát azáltal, hogy rendet teszünk belül és kívül is. Mert ahogy odabent rend van és béke, úgy elrendeződnek körülöttünk is a dolgok, és sokkal jobbnak találjuk a külvilágot is.
Bagdy Emőke
v  
Én optimista vagyok, bár látom, elbitangolt a világ, a vesztébe rohan, ha így folytatódik. De a káosz után rend kell, hogy legyen, s így lesz, bízom benne. A gyerekeknek ezért kell ismerni a gyökereket, s tudni, hogy a világ nem az, amit mindenütt látnak, és a tévéből ismernek. A világ egész másutt kezdődik. A saját bensőmben, aztán a családnál, aztán a közösségeknél. Amik már nincsenek. De mintha egyre születnének.
Schäffer Erzsébet
v  
A legsűrűbb káoszra mindig akkor lehet rábukkanni, ha valaki a rend után kutat.
Terry Pratchett
v  
A rend és csak a rend az, ami véglegesen létrehozza a szabadságot.
Charles Péguy
v  
A rend általában emberi tevékenység eredménye. A káosz nyersanyag, amiből meg lehet alkotni a rendet.
Frank Herbert
v  

A rend és a káosz igencsak kétes fogalmak. Olyan ez a kettő, mint két iker, akik időről időre ruhát cserélnek. A rend és a káosz gyakorta átmegy egymásba, összekeveredik, ugyanúgy, ahogyan a kezdet és a vég. A dolgok nemegyszer bonyolultabbak vagy egyszerűbbek, mint első ránézésre hinnénk. Sokszor ez csupán nézőpont kérdése.
Gavin Extence



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése