TÖLTÖTT PULYKAMELL
Hozzávalók: 1 kg
pulykamell, só, fehér bors, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 zsemle, tej,4 főtt tojás,
2 nyers tojás, friss petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, só, bors, olaj, rizs,
csemegekukorica-konzerv.
A
pulykamellet középen felvágunk és kinyitjuk, mint egy könyvet. Vastagra
klopfoljuk, sóval, és fehér borssal mindkét oldalon megfűszerezzük. A töltelékhez:a
vöröshagymát felkockázunk, majd kevés olajon megfonnyasztjuk.1 zsemlét tejbe áztatunk,
de a tejet nem öntjük le róla,4 főtt tojást apróra kockázunk. Az egészet
összekeverjük és adunk még hozzá 2 nyers tojást, lehetőleg friss petrezselyemzöldet
aprítva, kevés zsemlemorzsát (hogy ne legyen nagyon lágy), borsot, sót. A
tölteléket a hús közepén elosztjuk, majd összehajtjuk és hústűvel rögzítjük a szélét.
Egy tepsibe olajat és vizet öntünk. Belehelyezzük a töltött húst és lefedjük alufóliával.
Világos barnára sütjük. Kukoricás rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése