2016/01/06

EXPRESSZ-KAJÁK 2016/01 Céklasaláta


JOGHURTOS - MAZSOLÁS CÉKLASALÁTA

Eleged van a nehéz, zsíros, cukros ételekből? 
Akkor készíts gyorsan egy könnyű, de mégis finom joghurtos-mazsolás céklasalátát!
Így ünnepek után elég nehéz kitalálni, hogy mi az, amit szívesen fogadna magába a gyomrunk. A sok nehéz-telítő étel után kénytelenek vagyunk kicsit diétára fogni magunkat, már ha nem szeretnénk a januárt fájó gyomorral, emésztési zavarokkal tölteni. 

A következő étel elkészítése több szempontból is ajánlott:
1.     zsiradék-mentes
2.     hozzáadott cukrot nem tartalmaz
3.     tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal
4.     rengeteg antioxidánst tartalmaz
5.     rostokban gazdag
6.     könnyen, gyorsan elkészíthető
7.     finom

Hozzávalók: 50 dkg cékla, 3 savanyú alma, 5 dkg mazsola, 2 dl joghurt, citromlé, só, édesítőszer ízlés szerint

  • A mazsolát megmossuk, és citromos vízbe megáztatjuk.
  • A megmosott céklát a héjában félig puhára főzzük – meghámozzuk, lereszeljük,
  • hozzákeverjük a lereszelt almát
  • citromlével meglocsoljuk
  • Hozzákeverjük a mazsolát, a natúr joghurtot és ízlés szerint ízesítjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése