JOGHURTOS
- MAZSOLÁS CÉKLASALÁTA
Eleged van a nehéz,
zsíros, cukros ételekből?
Akkor készíts gyorsan egy könnyű, de mégis finom
joghurtos-mazsolás céklasalátát!
Így ünnepek után elég
nehéz kitalálni, hogy mi az, amit szívesen fogadna magába a gyomrunk. A sok
nehéz-telítő étel után kénytelenek vagyunk kicsit diétára fogni magunkat, már
ha nem szeretnénk a januárt fájó gyomorral, emésztési zavarokkal tölteni.
A
következő étel elkészítése több szempontból is ajánlott:
1. zsiradék-mentes
2. hozzáadott
cukrot nem tartalmaz
3. tele
van vitaminokkal, ásványi anyagokkal
4. rengeteg
antioxidánst tartalmaz
5. rostokban
gazdag
6. könnyen,
gyorsan elkészíthető
7. finom
Hozzávalók: 50 dkg cékla, 3 savanyú alma, 5 dkg mazsola, 2 dl
joghurt, citromlé, só, édesítőszer ízlés szerint
- A mazsolát megmossuk, és citromos vízbe megáztatjuk.
- A megmosott céklát a héjában félig puhára főzzük – meghámozzuk, lereszeljük,
- hozzákeverjük a lereszelt almát
- citromlével meglocsoljuk
- Hozzákeverjük a mazsolát, a natúr joghurtot és ízlés szerint ízesítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése