2016/01/27

EXPRESSZ-KAJÁK 2016/03. KARALÁBÉFASIRT


Húst-hússal. 
Magyar szokás, ami sajnos előbb vagy utóbb gondokat okozhat.
A különböző húsok nem megfelelő arányú, és mennyiségű fogyasztása elhízást okozhat, növelheti a koleszterinszintet, ami érelmeszesedéshez vezet – elindítva egy olyan folyamatot, amely súlyos betegségek kialakulását eredményezi (szív-,és érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, stroke, stb.)

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne együnk húst – hiszen fehérjéi, ásványi anyagai nélkülözhetetlenek az egészségünk fenntartásához – csak figyeljünk a minőségre és a mennyiségre, és emellett iktassuk be olyan ételek fogyasztását is, amelyek alapanyagai a zöldségfélék közül kerülnek ki.

Például?

Készítsünk KARALÁBÉ-FASÍRTOT!

Hozzávalók: 4 nagyobb karalábé, 2 tojás , 4  evőkanál liszt, só, őrölt bors, 3 evőkanál olivaolaj, tejföl, fokhagyma, petrezselyem
  1. A megtisztított karalábét finomra reszeljük.
  2. tálba tesszük, ráütjük a tojást, és annyi liszttel keverjük össze, hogy galuskasűrűségű tésztát kapjunk.
  3. sóval és borssal erősen megfűszerezzük.
  4. serpenyőben evőkanállal adagolva elsimítjuk,
  5. a lepénykék mindkét oldalát ropogósra sütjük.
  6.  fokhagymás-petrezselymes tejföllel vagy tartármártással tálaljuk.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése