Húst-hússal.
Magyar szokás, ami sajnos előbb vagy utóbb gondokat okozhat.
A különböző húsok
nem megfelelő arányú, és mennyiségű fogyasztása elhízást okozhat, növelheti a
koleszterinszintet, ami érelmeszesedéshez vezet – elindítva egy olyan
folyamatot, amely súlyos betegségek kialakulását eredményezi (szív-,és
érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, stroke, stb.)
Természetesen
ez nem jelenti azt, hogy ne együnk húst – hiszen fehérjéi, ásványi anyagai nélkülözhetetlenek
az egészségünk fenntartásához – csak figyeljünk a minőségre és a mennyiségre,
és emellett iktassuk be olyan ételek fogyasztását is, amelyek alapanyagai a
zöldségfélék közül kerülnek ki.
Például?
Készítsünk
KARALÁBÉ-FASÍRTOT!
Hozzávalók: 4
nagyobb karalábé, 2 tojás , 4 evőkanál
liszt, só, őrölt bors, 3 evőkanál olivaolaj, tejföl, fokhagyma, petrezselyem
- A megtisztított karalábét finomra reszeljük.
- tálba tesszük, ráütjük a tojást, és annyi liszttel keverjük össze, hogy galuskasűrűségű tésztát kapjunk.
- sóval és borssal erősen megfűszerezzük.
- serpenyőben evőkanállal adagolva elsimítjuk,
- a lepénykék mindkét oldalát ropogósra sütjük.
- fokhagymás-petrezselymes tejföllel vagy tartármártással tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése