2016/01/03

VEDD FEL A RITMUST! DE HOGYAN????


VEDD FEL A RITMUST!

Képtelen vagy koncentrálni? 
A gondolataid folyamatosan máshol kalandoznak? 
Az ünnepek meghittsége után nem könnyű feladat visszazökkeni a mindennapok ritmusába: korán kelni, munkába –iskolába menni, ellátni azokat a 2 héttel ezelőtti teendőket, amelyek akkor rutinból mentek…
Pedig ha tetszik, ha nem: január 04-e munkanap – ugyanolyan komoly elvárásokkal, mint bármikor máskor.

Mit tehetsz azért, hogy a visszatérés zökkenőmentes legyen?
Fogadd meg a következő tanácsokat – és könnyebb lesz a visszatérés!

  •  Tüntesd el a nyomokat!                                                                   Mármint az ünnep nyomait: szedd le a díszeket, pakold el az ünnepi terítéket, az ünneplő ruhákat, az ajándékokat, s legvégül a karácsonyfát. Így a látványuk nem fogja folyton visszaterelni a gondolataidat az ünnep eseményeire!
  • Várd az újrakezdést! Nem viccelek!                                                      Hidd el nem lesz rosszabb – rendszerességet, célokat kínál, s nem érzed úgy, mintha légüres térben lógnál!
  •   Töltsd fel a Facebookra a képeket még MA!                                   Igen – természetes hogy meg szeretnéd osztani az ismerőseiddel, és a világgal milyen szép karácsonyotok, milyen bulizós szilveszteretek volt. Töltsd fel a képeket, örülj a kapott lájkoknak majd felejtsd el! Nosztalgiázni ráérsz majd Húsvét tájékán…
  • Színesítsd meg a mindennapjaidat is!                                             Ha most jellemeznéd a közérzetedet és a munkakezdéshez való viszonyodat-mit mondanál?  Ha szerepel köztük a „szürke hétköznapok”,”mókuskerék”,”taposómalom”,”már most utálom” – kifejezés, akkor gyorsan segítségre szorulsz! Tedd színesebbé a mindennapjaidat is – hogy ne csak a munkáról és a kötelezettségekről szóljon – járj el a barátaiddal, szervezzetek izgalmas programokat, iratkozz be valamilyen esti tanfolyamra, - a lényeg, hogy hetente legalább kétszer töltődj fel házon kívül is.
  • Légy kezdeményező!                                                                                 Akár beosztott vagy, akár a saját magad ura bátran vágj bele valami újba! Van egy ötleted, amitől még hatékonyabb lenne a munka – mondd el a főnöködnek, vagy valósítsd meg a saját vállalkozásodban! Nem mered? Miért? Félsz az újtól? Badarság! Tessék belevágni… Legfeljebb ha nem sikerül – tanultál belőle,és újabb megoldáson gondolkodsz!

VEDD FEL A RITMUST! 
HAJRÁ 2016!!!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése