2016/12/21

ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS: Karácsonyi pulykamell töltött almával


Hozzávalók: 2 kg pulykamell, 20 dkg füstölt szalonna, 10 gerezd fokhagyma, só, olaj; a töltött almához: 10 alma, 30 dkg darált dió, 10 dkg mazsola, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál citromlé.

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, a szalonnát vékony csíkokra szeleteljük. A pulykamellet enyhén megsózzuk, majd hegyes késsel annyi helyen felszúrjuk, ahány fokhagymadarabunk van, s azokat a nyílásokba tűzzük. A tepsi aljára kevés olajat öntünk, beletesszük a húst, beborítjuk a szalonnacsíkokkal, hústűvel a húshoz tűzzük. Felforrósított olajjal az egészet leöntjük. Kevés vizet teszünk alá, fóliával lefedjük és közepesen forró sütőben megsütjük. Amikor a hús már puha, a fóliát levesszük, és a szalonnát ropogósra pirítjuk. Párolt rizzsel és dióval töltött almával tálaljuk.
A töltött almához az almákat meghámozzuk, a magházat kiszedjük. A citromlével, mézzel, mazsolával felfőzött diót, kihűtjük, és az almákba töltjük.

A töltött almákat tűzálló tálon egymás mellé rakjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése