Hozzávalók: 2 kg pulykamell, 20 dkg füstölt szalonna, 10
gerezd fokhagyma, só, olaj; a töltött almához: 10 alma, 30 dkg darált dió, 10
dkg mazsola, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál citromlé.
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, a
szalonnát vékony csíkokra szeleteljük. A pulykamellet enyhén megsózzuk, majd
hegyes késsel annyi helyen felszúrjuk, ahány fokhagymadarabunk van, s azokat a
nyílásokba tűzzük. A tepsi aljára kevés olajat öntünk, beletesszük a húst,
beborítjuk a szalonnacsíkokkal, hústűvel a húshoz tűzzük. Felforrósított
olajjal az egészet leöntjük. Kevés vizet teszünk alá, fóliával lefedjük és
közepesen forró sütőben megsütjük. Amikor a hús már puha, a fóliát levesszük,
és a szalonnát ropogósra pirítjuk. Párolt rizzsel és dióval töltött almával
tálaljuk.
A töltött almához az almákat meghámozzuk, a magházat
kiszedjük. A citromlével, mézzel, mazsolával felfőzött diót, kihűtjük, és az
almákba töltjük.
A töltött almákat tűzálló tálon egymás mellé rakjuk, és
előmelegített sütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése