2020/03/03

ERRŐL OLVASHATTÁL A 9.HÉTEN




Ennél már nincs rosszabb...- gondolod, miközben úgy érzed semmivé lett minden, amiért éltél. Nehezen alszol el, nehezen ébredsz – lassan peregnek a percek, ólomlábakon jár az idő. Ténferegsz, - céltalanul, üresen kongó fejjel – és fogalmad sincs, mihez kezdhetnél. Magad alatt vagy, elhanyagolsz mindent, és mindenkit – kezdve önmagaddal. Hagyjon békén mindenki: hisz Te szenvedsz - alkalmatlan vagy bármire – Rád aztán ne számítsanak! Jó kifogás – de ne élj vele!

Valamennyien azt szeretnénk, hogy minden napunk jó erőnléti, egészségi és mentális állapotban teljen. Azt szeretnénk, ha semmiféle testi-lelki-közérzeti probléma nem állna az utunkba, és az életerőtől majd kicsattanva tennénk a dolgunkat.
Szeretnéd visszakapni a vitalitásodat? Akkor figyelj!
Vannak a vitalitást egyértelműen fékező tényezők.

Riasztó adat, hogy Magyarországon a felnőttek 20%-a, a 60 éven felülieknek pedig több mint a fele magas-vérnyomás betegségben szenved, ami növelheti a szívinfarktus és a stroke kockázatát éppúgy, mint a veseelégtelenségét.
A magas vérnyomásra való hajlam öröklődhet, de ahhoz, hogy ebből a hajlamból betegség legyen, az életmódunk jó vagy rossz volta is jelentősen hozzájárul.




Szereted a zöldborsót? Én nagyon... Akár levesnek, akár főzeléknek, tokánynak, ragukhoz, fasírtokba, töltelékbe...Sokféleképpen elkészíthető – és sok olyan recept létezik, amelynek nem igényel különösebb felhajtást az elkészítése.
Te is Gyorsan szeretnél valami finomat a vacsora asztalra varázsolni? Akkor EZ a recept NEKED SZÓL!



Folyton csak ennél, és ennél, és ennél valamit? Szinte kényszert érzel aziránt, hogy a kedvenc sorozatod-, vagy tanulás-, vagy munka-, vagy takarítás, vagy bármilyen tevékenység-közben rágcsálj valamit? Persze tisztában vagy vele, hogy a kontrollálatlan evés nem vezet semmi jóra – így aztán kellő bűntudat kíséretében szinte lopva tömöd magadba Te is a nassolnivalókat.
Le a bűntudattal! A nassolás lehet egészséges is!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése