2020/03/01

EXPRESSZ-KAJÁK GYORS ZÖLDBORSÓTOKÁNY



Írta: Faar Ida

Szereted a zöldborsót?
Én nagyon... 
Akár levesnek, akár főzeléknek, tokánynak, ragukhoz, fasírtokba, töltelékbe...
Sokféleképpen elkészíthető – és sok olyan recept létezik, amelynek nem igényel különösebb felhajtást az elkészítése
.
Te is Gyorsan szeretnél valami finomat a vacsora asztalra varázsolni? 

Akkor EZ a recept NEKED SZÓL!

De előtte még néhány tudnivaló a ZÖLDBORSÓRÓL...

Mi minden van benne?
Vitaminok: B1, B2, B6, C, E, K
Ásványi anyagok: magnézium, kálium, kalcium, vas, foszfor, mangán, réz
Színanyagok: klorofill
Fitoszterolok: csökkentik a koleszterin szintet
Antioxidánsok: flavonoidokat, karotint, luteint,  zeaxanthint, valamint A-vitamint
Fehérje: 5,42 gramm/100 gramm
Szénhidrát: 14,45 gramm/ 100 gramm
Rost: 5,1 g  /100 gramm

Milyen élettani hatásai vannak?
  • segíti az izmok egészséges működését
  • javítja az emésztést
  • csökkenti a gyulladásos folyamatokat
  • serkenti a bélműködést
  •  csökkenti a vérnyomást
  •  javítja a hangulatot
  • segíti az anyagcserét
  • segít fáradékonyság, vérszegénység, esetén
  •  immunerősítő




ZÖLDBORSÓTOKÁNY

Hozzávalók: 3 nagy fej hagyma, 50 dkg sertéscomb felkockázva, 50 dkg zöldborsó, 30 dkg sárgarépa felkockázva, 30 dkg petrezselyemgyökér felkockázva, 2 evőkanál liszt, só


A felszelt vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a húst – kis vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Felengedjük 3 dl vízzel, sózzuk, és beletesszük a zöldségeket. Összefőzzük, amikor minden megpuhult – a liszttel besűrítjük. Önmagában is finom, de főtt tésztával tálalva is nagyon jó.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése