Írta: Faar Ida
Szereted a zöldborsót?
Én
nagyon...
Akár levesnek, akár főzeléknek, tokánynak, ragukhoz, fasírtokba,
töltelékbe...
Sokféleképpen elkészíthető – és sok olyan recept létezik, amelynek
nem igényel különösebb felhajtást az elkészítése
.
Te is Gyorsan szeretnél valami
finomat a vacsora asztalra varázsolni?
Akkor EZ a recept NEKED SZÓL!
De előtte még néhány tudnivaló
a ZÖLDBORSÓRÓL...
Mi minden van benne?
Vitaminok:
B1, B2, B6, C, E, K
Ásványi
anyagok: magnézium, kálium, kalcium, vas, foszfor, mangán, réz
Színanyagok:
klorofill
Fitoszterolok:
csökkentik a koleszterin szintet
Antioxidánsok:
flavonoidokat, karotint, luteint, zeaxanthint, valamint A-vitamint
Fehérje:
5,42 gramm/100 gramm
Szénhidrát:
14,45 gramm/ 100 gramm
Rost:
5,1 g /100 gramm
Milyen élettani hatásai vannak?
- segíti az izmok egészséges működését
- javítja az emésztést
- csökkenti a gyulladásos folyamatokat
- serkenti a bélműködést
- csökkenti a vérnyomást
- javítja a hangulatot
- segíti az anyagcserét
- segít fáradékonyság, vérszegénység, esetén
- immunerősítő
ZÖLDBORSÓTOKÁNY
Hozzávalók:
3 nagy fej hagyma, 50 dkg sertéscomb felkockázva, 50 dkg zöldborsó, 30 dkg
sárgarépa felkockázva, 30 dkg petrezselyemgyökér felkockázva, 2 evőkanál liszt,
só
A
felszelt vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a húst – kis vízzel felöntve
félpuhára pároljuk. Felengedjük 3 dl vízzel, sózzuk, és beletesszük a
zöldségeket. Összefőzzük, amikor minden megpuhult – a liszttel besűrítjük.
Önmagában is finom, de főtt tésztával tálalva is nagyon jó.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése