2013/11/01

EGÉSZSÉGPÉNTEK: TORNÁVAL A RÁNCOK ELLEN


Öregszünk. Szerencsére. Az évek múlásával egyre gyakrabban tűnődünk el azon – miként fogunk élni, hogyan fogunk kinézni 10-20-30 év múlva, ha már most is akadnak problémák az egészségünkkel, ha már most is egyre „nyikorgósabban” indulnak a reggelek, ha már most is ráncocskák szántják arcbőrünket. Ráncok – az arcon válnak leghamarabb láthatóvá, jelezve korunkat. Persze ennek tudomásul vétele és elfogadása egyénenként eltérő- hiúság kérdése. Van, aki bármire képes lenne azért, hogy eltüntesse a szem körüli vonásokat – a plasztikai sebészek legnagyobb örömére -, van, aki tudomást sem vesz róla. Az arc bőre van a leginkább kitéve a kedvezőtlen környezeti hatásoknak (napsugárzás, hideg, szél, szmog) – szarkalábak, homlokbarázdák, száj körüli hosszanti ráncok karistolják szét az egykoron még hamvasan üde bőrt. Az izmok, és a bőr alatti kötőszövet évről-évre egyre többet veszít víztartalmából, csökken a feszességük, ami a bőr megereszkedéséhez, petyhüdtségéhez vezet. Persze tudatos gondoskodással mindenki sokat tehet azért, hogy késleltesse az öregedési folyamatok egyre nyilvánvalóbb jeleit: a tartósítószer-és színezékmentes kozmetikumok használatával, a megfelelő hidratálással, a fényvédő krémekkel naponta kezelve a bőrt. Na, és persze egy egyszerű, és naponta elvégezhető arctornával is küzdhetünk a ráncok kialakulása ellen. A torna hatására:
·        javul az izmok, és a kötőszövet keringése – és vérellátása
·        a sejtek oxigén-ellátása a többszörösére nő,
·        a felhalmozódott salakanyagok elszállítása felgyorsul
·        rugalmasabbá válik a bőr
·        megújulnak a sejtek
Napi 4-5 perc és fájdalom nélkül, mellékhatás-mentesen újulhat meg az arcbőrünk. Íme, néhány egyszerű gyakorlat:

1.     RÁNCOLJUK HOMLOKUNKAT: ráncoljuk a homlokunkat úgy, hogy közben a kezünkkel lefelé húzzuk a szemöldökünket. Ismételjük tízszer.

2.     SZEMLEHUNYÁS: Csukjuk be a szemünket, majd szorítsuk össze erősen, amíg 10-ig számolunk. Majd nyissuk ki, és meredjünk előre – miközben a homlokunkat ne ráncoljuk össze. Ismételjük meg a gyakorlatot tízszer.

3.     CSÜCSÖRÍTÉS-VICSORÍTÁS: váltva ismételjük a gyakorlatot hússzor.

4.     NYELVÖLTÖGETÉS: nem csúfolódni akarunk, hanem a tokánkat eltüntetni. Ismétlés: 20 alkalommal.

5.     ÁLLFESZÍTÉS: itt a szánk melletti ráncot takarjuk le a tenyerünk élével, közben úgy mosolyogjunk, hogy kőkeményre feszítsük és fölfelé kunkorítsuk a szájzugot. Ezt 10 másodpercig megfeszítve tartjuk, elengedjük, majd újra megfeszítjük. Ezt a gyakorlatot pihenés nélkül 3-szor érdemes megcsinálni. Majd a szájzugot újra megfeszítjük, és fölfelé emelgetjük kb. 20-szor.


6.     DUZZADT SZEMHÉJRA: A szemöldökrészt a hüvelyk- és mutatóujjunk közé csippentve, húzzuk felfelé, és kívülről befelé masszírozzuk.

7.     HOMLOKRÁNCOK ELLEN: Húzzuk fel homlokunkat egészen a barázdák megjelenéséig. Számoljunk ötig, majd lazítsunk. Fújjuk fel az arcunkat, majd lassan engedjük ki a levegőt. A két mozdulatot felváltva ismételjük legalább tízszer.

Kellemes időtöltést mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése