Tartozom egy vallomással: balga módon a Facebook-on feltöltöttem a Duna hullám fényképét - de a recept lemaradt a
című cikkből. Ezt ezennel - közkívánatra - pótolom. ( Nagyon jóleső érzés, hogy ennyien olvassátok a blogot, és szóvá is teszitek, ha valami ne stimmel:)
Remélem minél többen ki is próbáljátok majd a receptet - és meg lesztek elégedve a végeredménnyel. Jó munkát, és jó étvágyat mindenkinek!!!
Hozzávalók:50 dkg meggy,25
dkg vaj,25 dkg cukor,1 tasak vaníliás cukor,só,6 tojás, 35 dkg liszt,1 tasak
sütőpor,2 evőkanál kakaópor,3 evőkanál tej
Krém: 7,5 dl tej,2
csomag vaníliás puding,8 evőkanál cukor,2 tasak vaníliás cukor
Tetejére: 2 tábla
csokoládé
25 dkg vajat, 25 dkg
cukorral, a vaníliás cukorral és csipetnyi sóval kikeverünk.
5-6 evőkanál liszttel
váltogatva beledolgozzuk a tojásokat és rászitáljuk a sütőporral elkevert
maradék lisztet. A felét kivajazott lisztezett tepsibe öntjük.
A maradék tésztát a
kakaóporral és 3 evőkanál tejjel összedolgozunk, majd a világos tésztára
öntjük.
Elosztjuk rajta a
meggyet és előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
A két csomag pudingot a
cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel megfőzzük ezt is picit hűlni hagyjuk,
majd a süteményre simítjuk.
A csokoládét gőz felett
megolvasztjuk, majd a pudingra kenjük.
Hűtőbe tesszük és
dermedni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése