2017/03/13

TÉGED IS EVÉSRE ÖSZTÖNÖZ AZ ÉLELMISZEREK MARKETINGJE?


Boldogan csokoládét, bonbont, majszoló család a reklámokban, hívogató - színes csomagolású cukorkákkal, kekszekkel, nápolyikkal, süteményekkel, chipsekkel, roskadásig rakott polcok a boltokban, - ezernyi kísértés nap, mint nap. 
És mi hagyjuk is magunkat kísértésbe hozni, miközben tisztában vagyunk az egészségtelen életmód „kockázataival és mellékhatásaival”.

Tedd a szívedre a kezed – és valld be – legalább magadnak- őszintén: ma mennyi egészségtelen élelmiszert fogyasztottál?
Igen. 
Tudom. 
Sokat.
Vagy legalábbis kellőképpen eleget ahhoz, hogy a táplálkozástudomány szakemberei szerint javasolt elveket könnyedén megszegd vele.


Nem csak Te vagy a hibás!

Nem bizony. Mert hiába az elhatározás, amikor még a csapból is az folyik, hogy az a bizonyos tejszelet, az a bizonyos chips, csokoládé, praliné, Croissant, keksz, gyümölcsjoghurt, piskótaszelet, puding, üdítő, energiaital- sorolhatnám a végtelenségig – milyen istenien finom, milyen jól összehozza a családot, a barátokat…


Az üzenet lényege: enni, enni, enni…

Az agyon marketingezett termékek sokszor egészségtelenek. Azaz minél több helyen ajánlják, minél színesebb, feltűnőbb csomagolást kap, annál biztosabb lehetsz benne, hogy nagyon magas az energia-, zsír-, só-, és cukortartalmuk.

Ellenállni, vagy jutalmazni

Nem könnyű ellenállni a finomságoknak, a vonzó csomagolásnak, az érzelmekre ható reklámoknak. Hiszen egy problémáktól hemzsegő fárasztó nap után jólesik megjutalmazni magunkat valamivel – valamivel, ami nem éppen egészséges.

Te hogy vagy ezzel?

Egy tervezet szerint – az evésre ösztönző színes csomagolások helyett, az egészségtelen élelmiszereket semleges „egyen-csomagolásba” kínálnák a boltok – mintegy inger szegénnyé téve őket számunkra.

Téged ez mennyire befolyásolna a vásárlásban?
 Kíváncsian várom hozzászólásban a válaszodat.
  1. Nem befolyásolna – nem vagyok már gyerek, hogy ilyesmivel be lehessen csapni. Ugyanúgy megvenném, amit szeretek.
  2. Elgondolkoztatna, hogy ennyi minden egészségtelen. Biztosan kevesebbet vennék belőle.
  3. Eddig sem vettem egészségtelen dolgokat



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése