Élettani
hatásai:
- D-vitamin tartalma segít megelőzni a csontritkulást
- A-vitaminja segít a bőr egészségének megőrzésében, támogatja az immunműködést, valamint javítja a látást.
- E-vitaminja antioxidáns hatású,
- megvéd a krónikus betegségek kialakulása ellen
- B-vitaminjai segítik az idegrendszer zavartalan működését
- jótékony hatással van a szív egészségére- kevés telített zsírt tartalmaz, viszont sok omega-3 zsírsavat, ami véd a szívbetegségekkel szemben,
- fontos az agy, a szem és az idegrendszer számára is, segít megelőzni a korral járó szembetegséget és az Alzheimer-kórt
- fehérje tartalma elengedhetetlen eleme az élő sejt növekedésének, felépülésének, jó működésének, valamint felépítésének, nélkülözhetetlen a bőr, az izmok és az idegszövetek felépítéséhez, valamint az energiaellátáshoz, segíti az izomépítést
- a tojás fehérjéje teljes egészében hasznosul a szervezet számára. Ráadásul a szervezet működéséhez nélkülözhetetlen valamennyi esszenciális aminosavat is tartalmazza, amely előállítására szervezetünk képtelen.
- Ezen kívül kilenc további, nem esszenciális aminosav is fellelhető benne, testünk számára könnyen feldolgozható formában. fedezi.
- A tojás védi a szemet - a benne megtalálható két antioxidáns, a lutein és a zeaxanthin biológiailag hatékonyabbak, mint más forrásból származó hatóanyagok. Megakadályozza a makula degeneráció kialakulását, mely betegség időskori vaksághoz vezethet.
- javítja az agy működését - gazdag Omega-3 zsírsavakban, kolinban, lecithinben és B12 és D-vitaminban, így a tojás kiváló étel az agy karbantartásához. Javítja a memóriát és a kognitív funkciókat.
- Segít az egészséges testsúly megtartásában ellát energiával, eltelít. A benne található speciális fehérjék, elnyomják az éhség-érzetet, így a tojás lecsökkentheti a napi kalória bevitelt elősegítve ezzel a fogyást
- Javítja a közérzetet – ez magas B12-vitamin-tartalmának köszönhető - féken tartja a stresszt
- javítja a haj és a körmök egészségét
- magas antioxidáns tartalma miatt csökkenti a rák kialakulásának kockázatát
- erősíti a csontokat, a fogakat a benne lévő foszfornak, D-vitaminnak és kalciumnak köszönhetően.
+1
recept
KASZINÓTOJÁS
Az áttört főtt tojássárgáját megsózzuk, mustárral és őrölt fehérborssal fűszerezzük. Összekeverjük, majd felolvasztott és lehűtött vajjal sima krémmé keverjük ki. A tojáspürét csillagcsöves nyomózsákba tesszük, és a fehérjébe töltjük. Petrezselyemlevéllel és egy szem főtt zöldborsóval díszítjük, és lehűtött aszpikkal fényezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése