2013/04/09

NONSZENSZ : MÉREGDRÁGA ÉTELEK


MÉREGDRÁGA DE FINOM

Enni jó. Általában a minél változatosabban, minél több alapanyag felhasználásával készült ételek a legízletesebbek. Persze vannak olyan ételek is, amelyek önmagukban is felérnek egy kivételes kulináris élménnyel. Nos, ezek azok az ételek, amelyek amellett, hogy különlegesek, rendszerint drágák is.  Igaz, soha nem ettem, de bennfentesek állítása szerint ilyen a fehér színű Almas kaviár (100 gramm ára 2000 dollár), a szarvasgomba, Kopi Luwak kávé (tudják az a kávé, ami emberi fogyasztása előtt még „átdolgozódik” egy cibetmacska emésztőrendszerén, és az ürülékével távozik). Na és az iráni sáfrány (kilója potom 6000 dollárt taksál), és a Kobe marha, akit leölése előtt három teljes éven át kényeztetnek, masszíroznak, sörrel itatnak, és ellátnak minden földi jóval, hogy különleges legyen a húsa (kilónként ötszáz dollárért). Méregdrágák, és egy átlagember számára elérhetetlenek. Arra azért kíváncsi lennék, hogy aki mégis képes ezekre áldozni, mit érezhet az elfogyasztásuk közben?  Gyanítom nemigen gondol arra, két jóízű – és horribilis összegbe kerülő – falat között, hogy a világ másik fele rendszeresen éhezik…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése