Amikor nemet mondasz a „műkajákra”,
sokat teszel a saját és a szeretteid egészségéért.
Gondolj bele: mennyi
tartósítószer, adalék-és színezőanyag, emulgeálószer, és stabilizátor kell
ahhoz, hogy a fagyasztott pizza olyan legyen, amilyen?
Nos, ha továbbra sincs
kedved vegyszerekkel tömni a családodat – viszont időd se sok –akkor itt egy
újabb EXPRESSZ- KAJA, amit gyorsan elkészíthetsz:
KELKÁPOSZTÁS CSIRKEMELL
Tudom: sokan nem igazán
szeretik a csirke mellett, mert „unalmas”, „száraz”, „íztelen”. Tévedés! Minden
az elkészítés mikéntjétől függ – mert egy kis fantáziával, és némi kísérletező
kedvvel sokféle finomság alapja lehet, mint ebben a receptben is:
KELKÁPOSZTÁS CSIRKEMELL
Hozzávalók: 1 kg csirkemell
filé, 2 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna,1 nagy kelkáposzta, 4 alma, víz, 2 kis doboz tejföl, olaj, só, bors, pirospaprika
- A hagymát és a szalonnát kockázzuk fel
- A szalonna zsírját süssük ki, és ebben pirítsuk a hagymát üvegesre.
- Vegyük le a tűzről.
- A kettévágott kitorzsázott kelkáposztát szeleteljük fel kb. 5 cm-es csíkokra, az almát vágjuk szeletekre.
- Tegyük be egy tepsibe (vagy jénai tálba), osszuk el a rajta a szalonnás hagymát.
- A csirkemellet szeljük fel csíkokra.
- Kevés olajat keverjünk össze sóval, borssal és pirospaprikával. A csirkemell-csíkokat keverjük össze az olajos keverékkel, öntsük fel 2 dl vízzel, majd tegyük rá a kelkáposztás alapra – tegyük rá az ételre a tejfölt, majd 200 fokos sütőben lefedve kb. 40 perc alatt pároljuk készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése