2015/08/24

EXPRESSZ-KAJÁK: Töltött zsemle


Nincs időd főzni?
De enni kell, s nem mindegy, hogy mit.
A „műkaja” ugyan könnyen tálalható (gyorsfagyasztott pizza, hamburger,virsli,stb.), de szerintem jobb ha nem tudod mi van benne. 
Valószínűleg, ha látnánk a gyártási folyamatot – messzire elkerülnénk a fogyasztását.

Szóval? 
Nincs időd, de ennél valami igazán finomat? 
Akkor készítsd el ezt az ételt! 

Itt a recept lépésről-lépésre:
TÖLTÖTT ZSEMLE
Hozzávalók: 8 zsömle, 50 dkg darált csirkemell, 2 vöröshagyma, 2 teáskanál fűszerpaprika (lehet csípős is), őrölt bors, 4 nagy paradicsom, 2 paprika, reszelt sajt, étolaj, só
  1. A felszelt hagymát az olajon arany barnára pirítjuk.
  2. A tűzről lehúzva belekeverjük a fűszerpaprikát, a borsot.
  3. Rátesszük a darált húst, majd pici vizet aláöntve tovább pároljuk.
  4. Megsózzuk.
  5. Beletesszük a felkarikázott paradicsomot, paprikát, és 15 percig kevergetve nagy lángon összefőzzük.
  6. A zsemlék kalapját levágjuk, a belét kikaparjuk, és a pörkölthöz keverjük.
  7. A pörköltünket a zsemlékbe töltjük, tűzálló tálba tesszük, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és sütőbe téve pirosra sütjük.
   Nincs időd főzni? Ennyi talán mégiscsak akad - a végeredmény magáért beszél. (Garantáltan egy morzsa sem fog maradni belőle!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése