Nincs időd főzni?
De
enni kell, s nem mindegy, hogy mit.
A „műkaja” ugyan könnyen tálalható
(gyorsfagyasztott pizza, hamburger,virsli,stb.), de szerintem jobb ha nem tudod
mi van benne.
Valószínűleg, ha látnánk a gyártási folyamatot – messzire elkerülnénk
a fogyasztását.
Szóval?
Nincs időd, de
ennél valami igazán finomat?
Akkor készítsd el ezt az ételt!
Itt a recept
lépésről-lépésre:
TÖLTÖTT ZSEMLE
Hozzávalók: 8 zsömle,
50 dkg darált csirkemell, 2 vöröshagyma, 2 teáskanál fűszerpaprika (lehet
csípős is), őrölt bors, 4 nagy paradicsom, 2 paprika, reszelt sajt, étolaj, só
- A felszelt hagymát az olajon arany barnára pirítjuk.
- A tűzről lehúzva belekeverjük a fűszerpaprikát, a borsot.
- Rátesszük a darált húst, majd pici vizet aláöntve tovább pároljuk.
- Megsózzuk.
- Beletesszük a felkarikázott paradicsomot, paprikát, és 15 percig kevergetve nagy lángon összefőzzük.
- A zsemlék kalapját levágjuk, a belét kikaparjuk, és a pörkölthöz keverjük.
- A pörköltünket a zsemlékbe töltjük, tűzálló tálba tesszük, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és sütőbe téve pirosra sütjük.
Nincs időd főzni? Ennyi talán mégiscsak akad - a végeredmény magáért beszél. (Garantáltan egy morzsa sem fog maradni belőle!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése