Amikor azon agyalunk,
hogy mit is kellene főzni a következő szempontok alapján mérlegelünk:
- legyen laktató
- legyen nagyon finom
- az egész család szeresse
- ne legyen túl drága
- ne legyen bonyolult
·
és….
- legyen KÖNNYEN ÉS GYORSAN ELKÉSZÍTHETŐ.
Nos, a következő étel
minden feltételnek megfelel:
GYORS VAGDALT
Hozzávalók:1kg darált
sertéshús, 3 db zsemle, 3 tojás, 30 dkg gomba, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 nagy savanyú uborka, só,
bors, őrölt pirospaprika, 1 evőkanál mustár, olaj, tej
1. kevés olajon a felaprított hagymát
megpirítjuk,
2.
hozzáadjuk a szeletelt gombát, a felkockázott savanyú uborkát
3.
sóval, borssal, pirospaprikával
ízesítjük, összepároljuk.
4.
A zsemlét tejbe áztatjuk, majd jól
kinyomkodjuk.
5.
A
darált húst eldolgozzuk a zsemlével, tojással, gombával, uborkával,a mustárral.
6.
Egy őzgerincformát kivajazunk,
7.
vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, és
a húspépet beletöltjük.
8.
Előmelegített sütőben sütjük.
9.
rizskörettel tálaljuk
10.
…és az utolsó morzsáig elfogyasztjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése