Továbbra sincs sok időd a konyhában ténykedni?
De mégis valami finomat ennél?
Akkor itt egy újabb EXPRESSZ-KAJA - kivételesen a sütőből.
Vége a hőségnek (igaz,
hetek óta a hidegebb idő után áhítoztunk, de most ez mostani őszies idő sem
igazán tetszik) – be lehet izzítani a sütőket… Be lehet izzítani, és gyorsan el
lehet készíteni a…
RAKOTT ZÖLDSÉGET
Hozzávalók:1kg
burgonya, 1 kg sárgarépa, 3 nyagyobb paradicsom, 1 zeller, 1 kg csirkemell, 2 fej
vöröshagyma, olaj, 7 dkg liszt, 6 dl tej, 20 dkg reszelt
sajt, őrölt bors, só
- a zöldségeket megtisztítjuk,felszeljük
- a burgonyát megfőzzük
- a felkockázott csirkemellet kevés olajon előpároljuk, ha már majdnem puha beletesszük a répát és zellert – 10 percig tovább pároljuk kis vizet öntve alá
- a vöröshagymát felszeljük, olajon aranybarnára pirítjuk, rászórjuk a lisztet, felengedjük a tejjel, besűrítjük, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sajtot
- tűzálló tálba rétegezzük a burgonyát, a csirkehúst, a sárgarépát és a zellert, a tetejére a paradicsomszeleteket, majd ráöntjük a sajtmártást
- előmelegített sütőben megsütjük
- ... és a végén jó étvággyal elfogyasztjuk:)
Jó
étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése