EXPRESSZ-KAJÁK: Rizses hús |
Ahogy beköszöntött a
hidegebb idő, úgy vágyik az ember az egyre tartalmasabb, egyre laktatóbb
ételekre. Kell az energia, és az erő az alkalmazkodáshoz:)
Nos, ilyenkor kerülnek
elő azok a receptek, amelyek bővelkednek a kalóriákban, és a fogyókúrázók
többsége sikító frászt kapva menekül már a megemlítésük kapcsán is…
A mai Expressz-kaja
azonban – a mértékletesség elvét betartók számára több szempontból is ideális:
egyrészt laktató, és finom, másrészt elkészíthető diétás változatban is ( az
alapanyagoknál zárójelben kék színnel jelölöm a diétás változatot), nem utolsó
sorban pedig GYORSAN összedobható, így a folyamatos időzavarban leledzők sem
találhatnak kifogást ellene. Lássuk!
Hozzávalók:50
dkg sertéslapocka( diétás:50 dkg pulykamell),2 nagy fej vöröshagyma, 40
dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 4+2 evőkanál olaj(diétásan: ennek
a fele), 1 kávéskanál pirospaprika, 30 dkg közepes szemű rizs(diétásan:
barna rizs) 4-5 szál petrezselyemzöld
- A húst felkockázzuk.
- A hagymát finomra aprítjuk.
- A zöldpaprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk.
- A paradicsomot apróra vágjuk.
- Felforrósítunk 4 evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk benne a hagymát,
- Rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk.
- Megszórjuk a pirospaprikával, sóval, és saját levében, fedő alatt 20 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, és az egészet további 20-25 percig pároljuk.
- A sütőt előmelegítjük.
- A rizst megmossuk, lecsepegtetjük.
- A maradék 2 evőkanál olajat felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, 2-3 percig pirítjuk.
- A rizst a húshoz adjuk, felöntjük 5 dl forró vízzel, egy kevés sót adunk hozzá, összekeverjük, felforraljuk, és áttesszük egy tűzálló tálba
- Lefedjük, és a forró sütőben az egészet puhára pároljuk (20 perc), félidőben egyszer megkeverjük,
- Néhány paprika- és paradicsomszelettel, vágott petrezselyemmel díszíthetjük, azonnal tálaljuk.…és pár perc elteltével elmerengünk a hűlt helye láttán:)
- JÓ ÉTVÁGYAT MINDENKINEK!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése