Érdemes fokozatosan rávezetni a szervezetet
a böjtölésre, illetve lassan megtörni a böjtöt, ezzel elkerülhetők a rosszullétek
- mondta Erdélyi Alíz dietetikus az M1 aktuális csatornán.
A
szakember kifejtette: a böjt kezdetekor érdemes először elhagyni az állati
eredetű, túl zsíros, túl fűszeres táplálékokat, illetve a böjtölés befejezése
után sem szabad gyorsan megterhelni a szervezetet.
Fontosnak nevezte a dohányzás és az alkoholfogyasztás elhagyását, esetleg az egyéb káros szokásokról való lemondást, illetve a lelki, szellemi megújulást is.
A dietetikus hangsúlyozta, az nem böjt, ha valaki abbahagyja a húsevést, viszont több péksüteményt vagy édességet eszik, emellett kávézik, dohányzik, esetleg alkoholt is fogyaszt.
A böjt, főként annak szigorúbb változatai egészségi okok miatt nem ajánlottak az időseknek, a gyerekeknek, a várandósoknak és a betegeknek, beleértve a mentális betegeket is - hangsúlyozta Erdélyi Alíz.
Fontosnak nevezte a dohányzás és az alkoholfogyasztás elhagyását, esetleg az egyéb káros szokásokról való lemondást, illetve a lelki, szellemi megújulást is.
A dietetikus hangsúlyozta, az nem böjt, ha valaki abbahagyja a húsevést, viszont több péksüteményt vagy édességet eszik, emellett kávézik, dohányzik, esetleg alkoholt is fogyaszt.
A böjt, főként annak szigorúbb változatai egészségi okok miatt nem ajánlottak az időseknek, a gyerekeknek, a várandósoknak és a betegeknek, beleértve a mentális betegeket is - hangsúlyozta Erdélyi Alíz.
Forrás: MTI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése