2020/01/09

TÁMOGATSD TE IS AZ IMMUNRENDSZERED MŰKÖDÉSÉT!



Forrás:

Írta: Faar Ida

Hiába volt enyhébb a december – az új évben csak megérkezett a hideg. Tél van – annak minden szépségével – és hátrányával együtt. Gondolok itt az egyre gyakoribbá váló megfázásos megbetegedésekre is. De miért van az, hogy míg egyesek egyik fertőzésből a másikba esnek, addig vannak olyanok, akik dacolva a frontokkal, hóval, faggyal – egészségesek, mint a makk?

A válasz egyszerű: nekik erősebb és stabilabb az immunrendszerük.

Javítsd Te is az ellenálló képességedet!

Hogyan?

1.     Szabadulj meg Te is a méreganyagoktól!
Természetes anyagok segítségével könnyen megtisztíthatod a szervezetedet a gombáktól, vírusoktól, baktériumoktól: megfelelő hígításban használt teafa-, és citrus mag-olajokkal, gyömbérrel, hagymafélékkel vagy növényi enzimekkel, amelyek segítik az emésztést (például ananászból).

2.   Regeneráld a bélflórádat!
Magas rosttartalmú – emésztést támogató étrenddel, és probiotikus készítményekkel sokat tehetsz a bélflóra egészségéért.

3.   Fogyassz bőségesen folyadékot!
Egyrészt segít abban, hogy ne száradjon ki a légutak nyálkahártyája, másrészt, ha a folyadékok egyik része valódi gyümölcslé (például grépfrút, narancs, kivi, alma és sárgarépa frissen préselt és hígított leve), még a vitamin-, és ásványi anyag bevitel is biztosítva lesz.

4.   Teázz!
Sokféle immunerősítő gyógynövénytea létezik: ginzeng, rooibos, körömvirág, csipkebogyó, citromfű, kamilla, bíborszínű kasvirág.

5.    Egyél minél több antioxidáns tartalmú élelmiszert!
Az antioxidánsok semlegesítik a káros szabadgyököket. Növényi festékanyagok – flavonoidok, polifenolok állnak rendelkezésedre ahhoz, hogy javíthasd az immunrendszered működését. Fogyassz minél több céklát, vöröskáposztát, sárgarépát, sütőtököt, fekete szőlőt, áfonyát – minél színesebb annál jobb.

6.   Vess be vitaminokat!
Az immunrendszer egyik legfőbb támogatója a C-vitamin, amely erősíti a stresszel szembeni védelmet, fokozza az ellenálló képességet. Az E-vitamin is nagy segítség lehet, mert véd a gyulladásos folyamatok ellen.

7.    Vess be ásványi anyagokat!
Az immunrendszer működéséhez nélkülözhetetlen a cink és szelén.
Segítik a méreganyagok közömbösítését, támogatják a sejtvédő anyagok működését, aktiválják az immunsejteket.

8.   Használj propoliszt!
A propolisz áldásos hatása a benne található aminosavaknak, ásványi anyagoknak, vitaminoknak, és a bioflavonoidoknak köszönhető.
Tél van – annak minden szépségével – és hátrányával együtt. Kívánom, hogy Te csak az előnyeivel találkozz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése