2020/01/19

ERRŐL OLVASHATTÁL A 3.HÉTEN:





HÉTINDÍTÓ GONDOLATOK

Fájni fog. 
Igen. 
Fájni. 
Mert az élet ilyen: a fájdalom elkerülhetetlen, előbb vagy utóbb, de utolér. Megpróbálhatsz kitérni előle, megpróbálhatod más utakon járva elkerülni, vagy elhalasztani az időpontot, amikor rád veti magát. 
De ne félj tőle, mert a fájdalom hasznos - jó tanítómesterként bánik veled, mert megengedi.........

Nemzetközi téren is látható a gyermekétkeztetésben bevezetett intézkedések pozitív hatása, Magyarország jó példa arra, hogy érdemes radikálisat lépni, mert sokat lehet tenni a következő generáció egészségéért.
    Rétvári Bence A minőség választása a közétkeztetésben című konferencián hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a gyerekek már az iskolában hozzászokjanak az egészséges ételekhez. 

A kórházi fertőzések megelőzése érdekében a legionella baktérium terjedését megakadályozó vízszűrő berendezéseket helyeztek üzembe az állami fenntartású kórházakban.


Az iskolai menzák megreformálása kiváló kezdeményezés volt: hiszen hivatalosan is gondoskodnak arról, hogy a tanulók valóban csak egészséges és tápláló ételeket egyenek – só, és cukor-szegény változatban. Az már más kérdés, hogy az egyébként is válogatós gyerkőcök folyton-folyvást hoppon maradnak: és bizony az éhségtől kopogó szemekkel esnek be esténként az ajtón rávetve magukat mindenre, ami ehető, és mellesleg, ha nem vigyázunk – egészségtelen. Mert a mi felelősségünk: mi az, ami az éhes pocakokba kerül: cukros, zsíros, sós ételek, vagy…
Vagy?
Segítség! Válogat a gyerek – mit készítsek neki, amit szeret, és mégis egészséges? – teszed fel most a kérdést, és máris kapod a válaszokat.


Túl vagy már az ünnepek alatti édesség-kómán? 
Végre valami édesre vágysz? 
Ja, és nem szeretnél hosszasan bíbelődni az elkészítésével? 
Akkor ez az EXPRESSZ SÜTEMÉNY Neked szól! 
Készítsd el - és élvezd az ízeket!
Te tudod mi az aszpik? Igen? Biztos? – ha nem akkor olvasd el ezt a cikket!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése