2012/12/07

EGÉSZSÉGPÉNTEK : GYÓGYÍTÓ TEÁZÁS


Gyógyító teázás
 
Rendszertelenül élünk. A folyamatos rohanás, az állandó stressz, a kikerülhetetlen problémák, a teljesítménykényszer megviseli szervezetünket, s az előbb vagy utóbb, de jelezni fogja: elég volt. A fejfájás, a rossz közérzet, az emésztőrendszeri panaszok, a folyamatos fáradtságérzés, és gyengeség figyelmeztet bennünket –változtatni kell életvitelünkön, s többet kell törődnünk saját magunkkal. Persze csak akkor, ha nem szeretnénk, hogy állandósuljanak a tüneteink, és valami komolyabb pszichoszomatikus megbetegedés alakuljon ki nálunk...
Ne ijedjenek meg! Nem kell rögvest orvoshoz rohanni, vagy a gyógyszeres szekrényben kutakodni, mert a gyógyteák sokfélesége a segítségükre lehet.
Állítson össze bátran Ön is házi patikája számára néhány teakeveréket, amelyeket bármikor alkalmazhat, ha szüksége van rá. Elkészítésük egyszerű: csészénkét, egy evőkanál gyógyfűkeveréket öntsön fel forró vízzel egy kannában, fedje le, időnként kavargassa meg, hagyja tíz percig állni, majd szűrje le.
EMÉSZTÉST ELŐSEGÍTŐ TEAKEVERÉK
A kedvence volt ebédre, s képtelen volt ellenállni a finom, de nehéz falatoknak?
A puffadást, a telítettségérzést, a gyomorfeszülést hatékonyan szünteti a következő teakeverék, amit közvetlenül étkezés után kell elfogyasztania: keverjen össze 5 – 5 teáskanál kömény-, édeskömény-, és ánizstermést –s a fentebb leírt módon készítse el a teát.
MÁSNAPOSSÁGRA, FEJFÁJÁSRA
Előző este kicsit lazábban fogta fel az életet? Vagy egyszerűen csak a villámgyorsan átvonuló frontok miatt érzi úgy, hogy szétrobban a feje? Bármi is az oka, könnyen orvosolhatja a problémát: keverjen össze 5 – 5 teáskanálnyi fűzfakérget, legyezőfűvirágot, és méhfüvet –készítse el a szokott módon a teát (lásd fentebb), s naponta háromszor igyon meg az italból egy-egy csészével. A fűzfakéreg fájdalomcsillapító hatású, a legyezőfű és a méhfű tisztítja a vért. Vigyázzon – mivel e teakeverék könnyen ingerelheti a gyomrot kizárólag csak étkezés után javasolt a fogyasztása. Állapotos nők nem ihatják!
GYENGE VÉRKERINGÉSRE
Alacsony vérnyomással áldotta meg az ég ?/ Ami megjegyzem valójában áldás,hiszen nem kell a magas vérnyomás okozta szövődményektől –agyvérzés, infarktus – tartania./ Szédül, hányingere van, gyengének érzi magát ,s minden egyes felálláskor forog maga körül a világ ? Keverjen össze 5 teáskanál rozmaringot, 5 teáskanál galagonyalevelet virágostul és 2 teáskanál cickafarkat. Készítse el, és reggelente fogyasszon belőle 1- 2 csészével – mézzel ízesítheti. Javítja a keringést, és az anyagcserét.
KEZDŐDŐ MEGFÁZÁSRA
Eldugult az orra, kapar a torka, zsong a feje, könnyezik a szeme, s valamiféle ólmos fáradtság nehezedett a tagjaira? Bizony-bizony, kerülgeti - jobb esetben – a nátha. Azonnal erősítenie kell  a szervezete védekezőképességét a következő teakeverék bevetésével , amiből naponta háromszor két csészével fogyaszthat el
Keverjen össze 10 teáskanál csipkebogyót, 7 teáskanál méhfüvet,5 teáskanál hársfavirágot,2 teáskanál bodzavirágot,és 2 teáskanál édesköményt. A fent leírt módon készítse el, és alkalmazza sikerrel ezt a magas C-vitamin tartalmú italt.
KÖHÖGÉSRE
Ingerli valami a légcsövét, aludni sem tud ,s úgy érzi lassan még a tüdeje is kiszakad   a folyamatos köhögéstől?Készítsen köhögés elleni teakeveréket,s alkalmazza naponta háromszor. Nyugtató, köhögéscsillapító, nyákoldó és görcsoldó hatású.
Keverjen össze 7 teáskanál lándzsás útifüvet,5 teáskanál mályvavirágot,2 teáskanál kamillavirágot,2 teáskanál édesköményt, és 2 teáskanál zsályalevelet – készítse el a leírt módon, mézzel ízesítse.
ENYHE GYOMORRONTÁS ESETÉN
A kellemetlen tüneteket könnyen enyhítheti a következő teával.
Keverjen össze 5 – 5 teáskanál kamillavirágot, mentalevelet, méhfüvet 3 teáskanál ürömfűvel, készítse el a teát, s naponta 1-2 csészével apró kortyonként fogyassza el.

 Használjuk minél többször a természetes gyógymódokat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése