2012/12/01

HETI ÖSSZEFOGLALÓ 48. hét

HETI ÖSSZEFOGLALÓ 48.hét
HETI ÍZPRÓBA: Keresztesvirágúak családjába tartozó csípős ízű fekete retek számtalan kedvező élettani hatásával a természetgyógyászok és a népi gyógyászat által leggyakrabban ajánlott zöldségféle. Számos megbetegedés esetén hatékony – de érdemes próbálkozni vele a konyhában is: sültek mellé, íme, egy kiváló öntet receptje:
Hozzávalók :  2  nagyobb fekete retek, só, 1 evőkanál méz, szárított, apróra vágott menta, kis citromlé, 4  dl joghurt
A retket lereszeljük, és összekeverjük, a sóval, a mézzel, szárított mentával, és egy kis citromlével. 10 percig állni hagyjuk, majd a joghurtot hozzákeverjük. Sültek mellé kiváló öntet.
További receptek és tudnivalók:
NONSZENSZ: Minél gyakrabban néz valaki a pohár fenekére, annál nagyobb az esélye a maradandó testi elváltozásoknak, és a negatív társadalmi következményeknek: elveszíti a családját, barátait, gyakran eladósodik, elveszti a munkahelyét, balesetet szenved, vagy okoz. AZAZ TÖNKRETESZI MÁSOK ÉLETÉT. Bővebben:
LÉLEKÁPOLÓ GONDOLATOK: Éhezünk a csendre – sokszor jó lenne egy igazi „csendfürdő”, vagy egy kiadós „csendkúra”. Idő, amit önmagunkba elmélyülve tölthetünk.
„Egyedül voltam. De mégsem teljesen egyedül. Körülölelt valami, amit csak a csend egy kis szigeteként tudnék jellemezni. A csendnek azon ritka fajtája volt ez, amikor az ember a levegőt sem meri kiereszteni, nehogy elijessze. Tökéletes nyugalom szállt meg. Nem emlékszem, hogy valaha is éreztem volna ilyen fokú békességet.”(Elizabeth M. Gilbert) További idézetek:
VITA-TÉMA:
Mennyire megbízhatóak a magyar élelmiszerek?
Mivel lehetne jogkövető magatartásra bírni a tilosban „halászgatókat”?
Szükség van e szigorúbb élelmiszerbiztonsági ellenőrzésekre az egészségünk védelmében? Előzmények a blogban:
EGÉSZSÉGPÉNTEK: Nem kell megijedni – nem fájdalmas, de annál hatékonyabb ez az ősi, japán gyógymód a Shiatsu-terápia vízben alkalmazott változata, amelyet egy amerikai gyógyító fejlesztett ki a nyolcvanas években. Egy órányi lebegés szavak nélkül a 36-37 Celsius fokos vízben, kiegészítve egy ujjnyomáson alapuló masszázzsal, és különböző nyújtó-lazító gyakorlatokkal. Bővebben:
Kellemes böngészést mindenkinek:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése