Írta: Faar Ida
A fogyókúrázók mentőöve
: a túró.
Alacsony szénhidrát, és
zsírtartalma, és rendkívül magas fehérjetartalma miatt a fogyni-vágyok és a
betegségük miatt diétára szoruló cukorbetegek egyik legfontosabb alap
élelmiszere. A fehérje nélkülözhetetlen az izomvesztés nélküli fogyáshoz, a
belső szervek kiegyensúlyozott működéséhez.
A legjobb kalcium-forrás, a
csontok és az izületek karbantartója. Fogyasztása ajánlott májbetegeknek,
csontritkulásban szenvedőknek, magas koleszterin-szint és cukorbetegség esetén.
Emellett külsőleg is hatékony bőrfrissítő-bőrregeneráló hatása miatt. A pakolás
elkészítése egyszerű: 4 evőkanál túrót alaposan el kell keverni 2 kávéskanál
mézzel, egyenletesen felvinni a kezelendő arcfelületre,majd 20 perc után
langyos vízzel le kell mosni.
KAKAÓS-TÚRÓKRÉMES SZELET
Hozzávalók:
A piskótához:
5 tojás szétválasztva
20 evőkanál zabkorpa
15 evőkanál víz
1 teáskanál szalalkáli
Édesítőszer
3 evőkanál kakaópor
Pár csepp vanília aroma
Étolaj
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
50 dkg tehéntúró
Citromhéj ízlés szerint
4 evőkanál kókuszreszelék
5 dkg mazsola
édesítőszer
A mázhoz:
3 evőkanál kakaópor
Folyékony édesítőszer
5 evőkanál víz
2 evőkanál margarin
Elkészítése:
A piskótába való alapanyagokat,
kivéve a tojásfehérjét, mind egy nagy tálba helyezzük, és alaposan
összekeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Ezt egy vékonyan kiolajozott tepsibe vagy tortaformába öntjük, és megsütjük.
Elkészítjük a krémet. A vaníliapudingot megfőzzük a tejjel és az édesítőszerrel. A túrót a kókuszreszelékkel és a citromhéjával összedolgozzuk, majd az elkészült pudingot is hozzáadjuk.
A mázhoz minden hozzávalót egy edénybe helyezünk, és vízfürdő felett folytonos kevergetés mellett csomómentes mázzá főzzük.
A picit kihűlt piskótára helyezzük a krémet, majd a tetejére öntjük a csoki mázat, és lehűtjük
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Ezt egy vékonyan kiolajozott tepsibe vagy tortaformába öntjük, és megsütjük.
Elkészítjük a krémet. A vaníliapudingot megfőzzük a tejjel és az édesítőszerrel. A túrót a kókuszreszelékkel és a citromhéjával összedolgozzuk, majd az elkészült pudingot is hozzáadjuk.
A mázhoz minden hozzávalót egy edénybe helyezünk, és vízfürdő felett folytonos kevergetés mellett csomómentes mázzá főzzük.
A picit kihűlt piskótára helyezzük a krémet, majd a tetejére öntjük a csoki mázat, és lehűtjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése