2014/05/30

EGÉSZSÉGPÉNTEK:LENDÜLJ BE!


Hol szürke fellegek tornyosulnak az égen, hol hétágról süt a Nap - az időjárásnál csak a hangulatunk borongósabb. Hiába vagyunk egészségesek, hiába van meg tulajdonképpen mindenünk, ami a boldogsághoz kellene - örökké elégedetlenek, idegesek, és fáradtak vagyunk. Örömtelenül hajtjuk az anyagiakat – hiszen már rég nem a meggazdagodásról szól az egész, hanem a létfenntartásról – s eközben – bármennyire ellentmondásként hangzik is - elfelejtünk boldogok, lenni. Pedig túl rövid az élet ahhoz, hogy ezt a fényűzést megengedjük magunknak – arról nem is beszélve, hogy a fenn említett közérzeti zavarok idővel betegségek kialakulásához vezethetnek-, s ezt semmiképp se várjuk meg tegyünk ellene!

    Aludd ki magad! A pihenés nélkülözhetetlen ahhoz, hogy regenerálódjon túlzottan igénybevett szervezeted.

Táplálkozz egészségesen! Ma már számtalan módon tájékozódhatsz az egészséges táplálkozás ismérveiről

     Soha ne vállald túl magad!

. Változtass az életszemléleteden! Ne akarj görcsösen megfelelni mindenkinek – ez úgysem lehetséges.

     Törődj bele: vannak gyenge pontjaid! Mint mindenkinek.

    Kerüld a stresszt – amennyire ez lehetséges.  A stressz önmagában ugyan nem betegség, de beteggé tud tenni.

  Végezz ellazító gyakorlatokat!

Alkalmazz gyógyteákat!  Szorongásoldó, nyugtató hatásúak természetes forrásból. Kiválóan használható közérzetjavításra a hársfavirág, a citromfű, vagy a levendulalevél-, macskagyökér- tea.

  Javítsd a közérzeted fényterápiával! Menj ki minden nap a zárt, levegőtlen szobából, lehetőleg a legfényesebb órákban.

        Végy forró fürdőt, gőzfürdőt, vagy szaunázz. A víz és a meleg ellazítják görcsössé vált izomzatod, új testérzést biztosítanak.

         Sportolj!

      Ne nyomd el az érzéseidet! Ha folyton „lenyeled a békát”, és állandóan „rágódsz” – ne csodálkozz, ha rosszul érzed magad.

         Beszélgess! Találkozz rendszeresen a barátaiddal, és ne szégyellj beszélni a személyes hangulatodról, szorongásaidról, nyugtalanságod okairól.

           Hagyd magad kényeztetni!

         Szentelj időt arra, hogy a saját kívánságaid és igényeid teljesülhessenek.

     Törekedj örömteli életre! Az öröm –a rossz hangulat legjobb ellenszere. Eloszlatja a fáradtságot, megnyugtatja a felborzolt idegeket, megszünteti az érdektelenséget – s általa visszanyerhető az elveszettnek hitt életenergia, s elkerülhetővé válnak nagyon komoly megbetegedések.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése